Home
Nieuws
Agenda
Informatie
Organisaties
V-ID Terminal
Personen
Vacatures
Inspiratiedag
WDeals
Mijn WD
Contact

Poll

Heeft u belangstelling voor een WD café?


Ja
Nee
Twijfel
 
 
 

DuPont en HVC - 43 meter lang deel pijpbrug geplaatst

 
2 september 2013
Donderdag 29 en vrijdag 30 augustus zijn de eerste brugdelen geplaatst  voor de stoomleiding tussen de locaties van HVC en Du Pont de Nemours in Dordrecht. Op vrijdag werd het langste deel uit één stuk (43 meter) over het hek tussen beide bedrijven en over de rangeersporen van DuPont aangebracht. De leiding tussen HVC en DuPont zal ongeveer een kilometer lang zijn. Naar verwachting gaat de stoomleiding in december in bedrijf.

In oktober 2012 tekenden de twee bedrijven een overeenkomst voor de levering van stoom van HVC aan DuPont.  Na een periode van intensieve technische studies en voorbereiding startte in juli 2013 de aanleg.  

Door stoom af te nemen van HVC  neemt de CO2-uitstoot van de Dordtse locatie van DuPont met zo'n 30 procent af, een besparing van ruwweg 50.000 ton CO2 op jaarbasis. Deze hoeveelheid is te vergelijking met de uitstoot van zo'n 15.000 middenklasseauto's bij gemiddeld 20.000 kilometer per jaar. Deze samenwerking levert ook een belangrijke bijdrage aan de verduurzaming van de gemeente Dordrecht.