Home
Nieuws
Agenda
Informatie
Organisaties
V-ID Terminal
Personen
Vacatures
Inspiratiedag
WDeals
Mijn WD
Contact

Poll

Heeft u belangstelling voor een WD café?


Ja
Nee
Twijfel
 
 
 

E-facturatie initiatief legt samenwerking vast mbv blockchain techniek

 
19 december 2018
Drechtsteden stimuleert bedrijfsleven om te innoveren en geeft zelf het goede voorbeeld
Vitrumnet, Heeros, Drechtsteden Onderneemt, IMC en V-ID


Smart City Dordrecht - Platform voor electronisch factureren

Sinds augustus 2018 wordt er in de regio hard gewerkt aan het opzetten van een uniek platform voor electronisch factureren. Met financiële ondersteuning van Smart City Dordrecht is electronisch factureren voor iedere organisatie snel en voordelig te regelen.

Op 19 december ondertekenden de samenwerkende partijen een overeenkomst ter uitwerking en concretisering van het project.

Blockchain Validatie

De samenwerkingsovereenkomst wordt geheel in stijl vastgelegd in de blockchain met behulp van de validatie software van het bedrijf V-ID. V-ID heeft tevens tools ontwikkeld om e-facturen te valideren, waarmee de strijd wordt aangegaan met het fenomeen spookfacturen. Advocatenkantoor Jongeneel is een van de enthousiaste gebruikers.
Gert Jongeneel (Advocatenkantoor Jongeneel) en Marnix van den Berg (V-ID)

Gert Jongeneel:"Wij waren al tijden op zoek naar een blockchain oplossing voor laagdrempelige notarisatie. Een met V-ID gevalideerd document kan door iedere ontvanger binnen 5 seconden op echtheid worden gecontroleerd. Zo weet je dat een document, b.v. een factuur, echt is, en kan je met een gerust hart betalen."

E-facturatie is efficiënter en minder kostbaar

De komende jaren zal electronisch facturen steeds meer worden toegepast. E-facturatie is een vorm van factureren die ervoor zorgt dat een rekening, volledig digitaal, op een efficiënte, papierloze, manier terecht komt bij de ontvanger.

Kosten van papier, porto en handmatige verwerking, behoren tot het verleden. Alhoewel er geen onafhankelijk onderzoek is verricht naar de daadwerkelijke kostenbesparingen is men het wel eens dat de besparing ergens rond de 60% tot 80% is. In totaal raamt het ministerie van economische zaken de besparingsmogelijkheden in Nederland jaarlijks op 600 miljoen euro.

Innovatietafel Werkgevers Drechtsteden

De innovatietafel E-facturatie van Werkgevers Drechtsteden heeft het initiatief genomen om kleine én grotere organisaties in de regio te informeren, te stimuleren en hulp te bieden bij het oppakken van electronisch factureren. Vóór en dóór organisaties dus! Waarom zou iedereen voor zich het wiel moeten uitvinden?

Cybersecurity

De beveiliging van gegevens is een belangrijk aandachtspunt! Het ICT platform fungeert als een regionale “super” hub die organisaties helpt bij de omzetting van alle soorten facturen (papier, PDF en de verschillende in gebruik zijnde UBL versies) naar één digitale UBL-versie. De internationaal afgesproken standaard is UBL 2.1 (peppol). Dit is de beveilings- en encryptiewijze die Europees is afgesproken voor de beveiliging van E-Facturen. Binnen dit initiatief gaat met deze standaard gewerkt worden zodat het platform klaar is voor de toekomst.
Who is who?

Het platform wordt gerealiseerd door de WD leden Vitrumnet, HeerosDRV en IMC.

Stichting Drechtsteden Onderneemt heeft bij Smart City Dordrecht een subsidie van € 15.000,00 aangevraagd en ontvangen voor de ontwikkeling van het project.

Informatie hierover kan worden aangevraagd bij Barbara Keuzenkamp, secretaris Werkgevers Drechtsteden, tel. 078-6390033.