Home
Nieuws
Agenda
Informatie
Organisaties
V-ID Terminal
Personen
Vacatures
Inspiratiedag
WDeals
Mijn WD
Contact

Poll

Heeft u belangstelling voor een WD café?


Ja
Nee
Twijfel
 
 
 

FEESTELIJKE START RESTAURATIE SCHOUWBURG KUNSTMIN

 
19 oktober 2012
Op donderdag 18 oktober gaf wethouder J. Mos (cultuur) op een bijzondere wijze het startsein voor de restauratie van Schouwburg Kunstmin. Na een feestelijk en muzikaal optreden van Het Groot Niet te Vermijden onthulde Mos een geveldoek. Dit doek verschijnt later op de gevel van de schouwburg om te laten zien dat Schouwburg Kunstmin aan de toekomst bouwt!

Begin 2012 stemde het college van Burgemeester en Wethouders in met het Definitief Ontwerp van de restauratie van Schouwburg Kunstmin. Het ontwerp is van Greiner Van Goor Huijten Architecten bv uit Amsterdam. Een bureau dat veel ervaring heeft met gebouwen in de culturele sector. Restauratie is nodig om de funderingen en de gevels van het gebouw te herstellen. De theaterfaciliteit is verouderd en wordt aangepast om zo de komende 30 jaar te kunnen blijven voldoen aan de daarvoor geldende eisen. De Amsterdamse bouwkundig aannemer Hillen & Roosen B.V. gaat de restauratie uitvoeren.
Aannemers voor de installaties zijn Technisch Bureau Massier B.V. te Den Haag (werktuigkundige installaties) en P.G. Kuijpers en Zonen B.V. te Helmond (elektrotechnische installaties).

Voorbereidende werkzaamheden zijn inmiddels gestart. De verwachting is dat de restauratie in mei 2014 is afgerond. Daarna wordt het interieur opnieuw ingericht door Studio Makkink Bey en worden de theatertechnische installaties geplaatst en afgesteld.
In september 2014 opent de schouwburg haar deuren weer voor het publiek.

Geschiedenis
Schouwburg Kunstmin is in 1887 ontworpen door de Rotterdamse architect Jan Verheul en ging in 1889 open. In 1938/1940 werd de schouwburg ingrijpend verbouwd door architect Sybold van Ravesteyn, hij realiseerde een uniek voorbeeld van neobarok. De laatste grote renovatie is gedaan door Rouw en de Kock (1993/1994). In 2012 is het de beurt aan Greiner Van Goor Huijten Architecten bv om het gebouw weer goed te laten functioneren.