Home
Nieuws
Agenda
Informatie
Organisaties
V-ID Terminal
Personen
Vacatures
Inspiratiedag
WDeals
Mijn WD
Contact

Poll

Heeft u belangstelling voor een WD café?


Ja
Nee
Twijfel
 
 
 

Girlsday laat meisjes kennismaken met bèta, techniek en ICT

 
17 april 2018
Op donderdag 12 april vond Girlsday 2018 plaats waarbij diverse bèta-, technische en ICT-bedrijven en organisaties hun deuren openen voor meisjes van 10 tot 15 jaar. LeXlab heeft, in samenwerking met Toptechniek in Bedrijf, een groep van 22 meisjes van groep 7/8 van school De Twee Wieken uit Zwijndrecht ontvangen.

Girlsday is een initiatief van VHTO, het Landelijk expertisebureau voor meisjes/vrouwen en bèta/techniek, om meisjes op jonge leeftijd kennis te laten maken met bèta, techniek en ICT. Veel vrouwelijk bèta-, technisch en ICT-talent gaat verloren. Vaak omdat meisjes onbekend zijn met bèta-, technische en ICT-beroepen. Sterker nog; zij weten vaak helemaal niet welke technische opleidingen en beroepen er bestaan. Doordat weinig meisjes vrouwen kennen die in deze sectoren werken is het voor hen moeilijk om zich hier een goed beeld over te vormen.

De meisjes zijn tijdens de landelijke Girlsday in het LeXlab aan de slag gegaan met 3D printen, programmeren en hebben een workshop kunststof recyclen gevolgd. Door deelname aan interessante activiteiten, die speciaal voor hen op Girlsday worden georganiseerd, maken de meisjes kennis met de bèta/technische werkzaamheden in de dagelijkse beroepspraktijk.

Het LeXlab wil innovatief en technisch denken stimuleren bij iedereen die er open voor staat. Girlsday is een inititatief die dat ondersteund en kan hepen de blik van deze meisjes op bèta, techniek en ICT te verbreden en hen te interesseren voor technische opleidingen. Girlsday laat meisjes de onontdekte wereld van bèta, techniek en ICT van dichtbij beleven.