Home
Nieuws
Agenda
Informatie
Organisaties
V-ID Terminal
Personen
Vacatures
Inspiratiedag
WDeals
Mijn WD
Contact

Poll

Heeft u belangstelling voor een WD café?


Ja
Nee
Twijfel
 
 
 

Gratis training voor ondernemers over internetveiligheid

 
22 mei 2018
De gemeente Dordrecht organiseert op maandag 4 juni 2018 een gratis training voor Dordtse ondernemers over wat zij kunnen doen om digitaal veilig te ondernemen. Cybercrime vormt een toenemend risico. Vooral ondernemers kunnen hier problemen van ondervinden, zoals het verlies van data, niet bereikbaar zijn of een stagnerende productie.

De gemeente is er ook voor ondernemers Op social media loopt een campagne voor alle Dordtenaren om hen bekend te maken met de risico's van cybercrime en wat zij kunnen doen om zich ertegen te beveiligen. Voor ondernemers is er op maandag 4 juni 2018 een speciale kosteloze training 'Cybercrime, Digitaal Veilig.
De bijeenkomst voor ondernemers en hun medewerkers vindt plaats op maandag 4 juni 2018 in het Stadhuis van Dordrecht (Stadhuisplein 1).

Programma
18.00u. Ontvangst met koffie/thee en een broodje
18.45u. Welkom door burgemeester A.W. Kolff
19.00 u. Presentatie nulmeting MKB door de Haagsche Hogeschool
19.15 u. Training
20.45 u. Napraten en een drankje

Aanmelden
Ondernemers of medewerkers kunnen zich uiterlijk tot 25 mei 2018 aanmelden via de website www.ccvdigitaalveilig.nl.

Aan het eind van de avond ontvangt u (gratis) een zogenaamde Kryptonizer die u helpt uw wachtwoorden te beveiligen.

Inhoud training
In deze training leren ondernemers en hun medewerkers hoe zij de risico's kunnen verkleinen om slachtoffer te worden van cybercrime. Aan bod komen vooral eenvoudige maatregelen, maar ook de meer ingewikkelde en technische oplossingen komen aan bod. Deelnemers krijgen inzicht in wat er op dit moment al speelt en collega-ondernemers vertellen over wat hen is overkomen, wat daarvan de gevolgen zijn geweest en wat ze gedaan hebben om het op te lossen.

Kosteloos
De training is kosteloos en wordt u aangeboden door de gemeente Dordrecht, de Veiligheids Alliantie Rotterdam (VAR) en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV). Het project is mogelijk gemaakt door een subsidie van het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Hoe staat het met de digitale veiligheid van Dordtse ondernemers?
De gemeente wil dat bedrijven in Dordrecht weerbaarder worden en heeft daarvoor de medewerking van ondernemers nodig. Bent u ondernemer? Doe mee aan het onderzoek naar de digitale veiligheid van Dordtse Ondernemers en vul de vragenlijst in. Het invullen duurt ongeveer 10 minuten. U kunt te allen tijde de vragenlijst afsluiten en op een later moment voortzetten. Uw bijdrage zal uiteraard vertrouwelijk worden behandeld en anoniem verwerkt.

Het onderzoek wordt gedaan door de Haagse Hogeschool (HHS). De HHS heeft al jaren een leidende rol in Nederland op het gebied van cyber security, met het lectoraat Cyber Security & Safety en de opleiding Information Security Management. De HSS heeft de vragenlijst ontwikkeld met de bedoeling informatie te verzamelen, zodat zij ondernemers gericht kunnen wijzen op maatregelen voor het vergroten van de digitale veiligheid van hun onderneming.

Voor vragen of op opmerkingen kunt u terecht bij de onderzoeker via r.j.notte@hhs.nl