Home
Nieuws
Agenda
Informatie
Organisaties
V-ID Terminal
Personen
Vacatures
Inspiratiedag
WDeals
Mijn WD
Contact

Poll

Heeft u belangstelling voor een WD café?


Ja
Nee
Twijfel
 
 
 

HBO Drechtsteden en WD trekken samen op met Drechtstedelijk HBO ICT onderwijs

 
6 juni 2018
Om de regio economisch aantrekkelijk en relevant te houden is een goede mix van middelbaar en hoger beroepsonderwijs een noodzaak.
Werkgevers Drechtsteden, het ICT bedrijfsleven en HBO Drechtsteden trekken daarom gezamenlijk op om naast Gorinchem ook in Dordrecht met groepen ICT scholing van start te gaan om in de groeiende vraag te kunnen voorzien. Enerzijds zijn er veel moeilijk in te vullen vacatures op hbo-niveau en anderzijds wordt de vraag naar (nieuwe) competentie-ontwikkeling bij zittend personeel breed herkend. Met deze opleiding haal je ambitieus talent binnen dat direct productief is voor je organisatie en zich daarnaast stevig ontwikkelt met het volgen van een duale ICT opleiding bij HBO Drechtsteden.

HBO Drechtsteden is vorig jaar met succes gestart in Gorinchem met de 2-jarige ICT opleiding op hbo-niveau met 30 studenten. Ook in september 2018 werken we nauw met het bedrijfsleven samen om een nieuwe groep van 30 studenten te kunnen laten starten. Deels gaat het om schoolverlaters mbo ICT die werken & leren willen combineren en deels om zittend personeel dat naar een hbo-niveau wil doorgroeien.

Concreet: start september in Gorinchem en start januari 2019 in Dordrecht!

Doel is om-naast lesplaats Gorinchem - begin 2019 ook in Dordrecht te starten en wel op woensdag 16 januari 2019. Er zijn 2 uitstroomrichtingen:Software development en Netwerk- en systeembeheer.

Kandidaten kunnen zich nu al aanmelden via de website. Dan volgt een uitnodiging voor een gesprek. Aansluitend kunnen we de aanmelding omzetten naar een definitieve inschrijving als een kandidaat beschikt over een geschikte vooropleiding en relevant werk. In het intakegesprek brengen we het onderwerp ‘’voorkeur lesplaats’’ ter sprake.

Vermelding van uw bedrijf op de website
Op de site van HBO Drechtsteden staan nu 43 bedrijven vermeld die met deze opleiding in vacatures willen voorzien en/of huidig personeel willen scholen.

Staat uw bedrijf er nog niet bij en wilt u ook worden vermeld? Stuur een mailtje aan pbalde@hbodrechtsteden.nl .

Interesse en wilt u meer weten?
Neem dan contact op voor het maken van een afspraak met Peter Baldé, pbalde@hbodrechtsteden.nl .

Opleidingsinformatie op de website: https://www.hbodrechtsteden.nl/bedrijven-zoeken-nieuwe-medewerkers-ict.