Home
Nieuws
Agenda
Informatie
Organisaties
V-ID Terminal
Personen
Vacatures
Inspiratiedag
WDeals
Mijn WD
Contact

Poll

Heeft u belangstelling voor een WD café?


Ja
Nee
Twijfel
 
 
 

Hein van der Loo voorgedragen als burgemeester van Zwijndrecht

 
18 april 2019
De gemeenteraad van Zwijndrecht heeft gisteravond Hein van der Loo (48) voorgedragen als nieuwe burgemeester van Zwijndrecht.

Boegbeeld
De vertrouwenscommissie van de gemeenteraad omschrijft de heer Van der Loo als een evenwichtige, recht-door-zee bestuurder en een dienend leider. Een boegbeeld binnen en buiten de gemeente Zwijndrecht. Hij is sociaal zeer vaardig, wendbaar en signaalgevoelig. Daarnaast kan hij goed schakelen tussen diverse partijen en belangen. De vertrouwenscommissie ziet in de heer Van der Loo de verbinder, die partijen samenbrengt en gezamenlijke resultaten nastreeft.

De gemeenteraad denkt dat de heer Van der Loo als burgemeester de frisse stuurman is, die Zwijndrecht zoekt. Zijn bestuurlijke ervaring in de financiële sector zal hem daarbij zeker helpen. Kenmerkend voor de heer Van der Loo is zijn brede maatschappelijke betrokkenheid in bestuurlijke en toezichthoudende functies, onder meer bij Diergaarde Blijdorp, Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard en het Watersnoodmuseum. Als zogenaamde zij-instromer laat hij flexibiliteit zien en een goed aanpassingsvermogen, waardoor de gemeenteraad er alle vertrouwen in heeft dat hij het ambt van burgemeester uitstekend zal invullen.

Bedrijfsleven
De heer Van der Loo heeft 22 jaar in het bedrijfsleven (voornamelijk de internationale bankwereld) gewerkt. De geboren Brabander is eigenaar van WHL advies & interim management en heeft tussen 1995 en 2017 diverse functies bekleed bij Rabobank en ABN AMRO. De heer Van der Loo is getrouwd en heeft vier kinderen. Hij is lid van het CDA en woont in Rotterdam.

Voordracht door de minister
Met de voordracht van Hein van der Loo door de gemeenteraad is de procedure tot benoeming van de nieuwe burgemeester nog niet afgerond. Op grond van de aanbeveling van de gemeenteraad doet de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een voordracht, waarna bij Koninklijk Besluit tot benoeming wordt besloten. Het streven is om de nieuwe burgemeester op woensdag 5 juni 2019 te installeren.

Op dit moment is Robert Strijk tijdelijk burgemeester van Zwijndrecht. Hij volgde Dominic Schrijer op, die op 1 februari 2019 voorzitter bij Koninklijke BLN-Schuttevaer werd.