Home
Nieuws
Agenda
Informatie
Organisaties
V-ID Terminal
Personen
Vacatures
Inspiratiedag
WDeals
Mijn WD
Contact

Poll

Heeft u belangstelling voor een WD café?


Ja
Nee
Twijfel
 
 
 

HELWIN2 OFFSHORE HVDC PLATFORM CONTRACT NAAR HEEREMA FABRICATION GROUP (HFG)

 
13 juni 2012
Op 4 juni 2012 heeft Siemens Duitsland aan Heerema Fabrication Group, gevestigd in Zwijndrecht, het contract gegund voor de Engineering, Procurement, Constructie en Installatie (EPCI) van een offshore HVDC platform namens transmissienetbeheerder TenneT.
 
Het contract betreft een offshore platform waarop de HVDC (High Voltage Direct Current, ofwel gelijkstroom op hoogspanning) technologie van Siemens zal worden geïnstalleerd met minimaal verlies gedurende de transmissie van de opgewekte stroom in de Duitse Noordzee. Het dek zal op de HFG werf in Zwijndrecht worden gebouwd. Het jacket (onderstel) en brug op de werf in Vlissingen. De fabricage zal in november dit jaar starten en naar verwachting midden 2014 worden opgeleverd. HFG?s zuster onderneming Heerema Marine Contractors zal het platform in het 3e kwartaal van 2014 installeren. Deze netwerkverbinding wordt in het voorjaar van 2015 voltooid.

Het HelWin2 platform is gesitueerd dichtbij Helgoland, 85 kilometer noordwest van het HVDC kabellandingspunt in Büsum te Duitsland, in zo?n 24 meter waterdiepte op het Duitse plat. Het HelWin2 offshore HVDC platform wordt de derde offshore-netverbinding in de oostelijke Noordzee gebouwd door Heerema Fabrication Group. Het eerste offshore HVDC platform, BorWin alpha (400 MW), is in 2009 opgeleverd door HFG in Vlissingen. Het tweede, DolWin alpha (900 MW) is momenteel in aanbouw op de werf van HFG in Zwijndrecht en zal in augustus van dit jaar worden opgeleverd.
Het HelWin2 offshore transformator station zal 690 MW produceren, voldoende stroom voor meer dan 500.000 huishoudens in Duitsland.

Tino Vinkesteijn, Chief Commercial Officer Heerema Fabrication Group, zegt: ?Dit contract geeft het vertrouwen weer van de offshore windindustrie in onze capaciteiten en ervaring tot het succesvol opleveren van EPCI projecten in de Noordzee met haar zware weerscondities. De offshore windindustrie in Duitsland heeft behoefte aan betrouwbare oplossingen voor het tijdig leveren van deze nieuwe energievoorziening en tegemoet te komen aan de door de Duitse overheid gestelde verhoging van deze nieuwe energie output.?

Bert van Dijk, Vice President Business Development & Sales of Heerema Fabrication Group, vervolgt: ?Onze kennis en ervaring van meer dan 60 jaar in de fabricage en het installeren van platforms op zee ligt ten grondslag aan het winnen van deze contracten, waardoor wij in staat zijn een bijdrage te leveren aan de groei van de offshore windindustrie in Europa.?

Bedrijfsprofiel Heerema Fabrication Group:
Heerema Fabrication Group (HFG) is gevestigd in Zwijndrecht en is een vooraanstaande engineering en fabricage contractor voor complexe staalconstructies voor de wereldwijde offshore olie & gas en energie industrie. HFG beschikt over drie grote fabricage locaties; twee in Nederland (Zwijndrecht en Vlissingen), één in het Verenigd Koninkrijk (Hartlepool), een workshop faciliteit in Polen en een ingenieursbureau in Nederland (Zwijndrecht). HFG is onderdeel van Heerema Group en heeft momenteel 1.000 mensen in dienst.