Home
Nieuws
Agenda
Informatie
Organisaties
V-ID Terminal
Personen
Vacatures
Inspiratiedag
WDeals
Mijn WD
Contact

Poll

Heeft u belangstelling voor een WD café?


Ja
Nee
Twijfel
 
 
 

Huis van de energietransitie geopend in Duurzaamheidsfabriek

 
6 februari 2018
In de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht is op 25 januari het ‘Huis van de energietransitie’ geopend. Diederik Samsom, voorzitter van de Programmaraad van de Energiestrategie Drechtsteden, en Marloes de Vries, college van bestuur van het ROC Da Vinci College, bevestigden het symbolische huisnummer 2050 aan de gevel van de woning.

In het ‘Huis van de energietransitie’ verzorgt het Da Vinci College onderwijs- en trainingsprogramma’s voor bedrijven en studenten. Door onderwijs, overheid en bedrijfsleven bijeen te brengen en kennis te delen, pakt het Huis een centrale rol in de regionale energietransitie.

Opleiden voor de toekomst
Studenten van het Da Vinci College hebben samen met docenten en bedrijven het Huis van de energietransitie ontworpen, gebouwd en gemaakt tot het middelpunt van de energietransitie in de Duurzaamheidsfabriek. Alle duurzame installaties die in de fabriek aanwezig zijn, komen samen in het Huis en kunnen er worden uitgelezen. “Echte duurzaamheid bereiken we alleen door samen te werken”, stelde Diederik Samsom. Voor het inrichten van de nieuwe opleidingsfaciliteit trekt het Da Vinci College samen met partners uit het bedrijfsleven op. Gesponsorde moderne trainingsmodellen zorgen ervoor dat studenten én professionals hier op realistische wijze kunnen leren over energietransitie en verduurzaming van gebouwen en installaties. “De technische ontwikkelingen gaan spectaculair hard. We hebben vakkrachten nodig. In dit huis kunnen nieuwe generaties installateurs, elektrotechnici en werktuigbouwkundigen opgeleid worden voor de toekomst.” aldus Samsom.

Energiestrategie Drechtsteden
Bedrijven, gemeentes, bewoners en organisaties in de regio Drechtsteden, waaronder de Duurzaamheidsfabriek, hebben samen de ‘Energiestrategie Drechtsteden’ opgesteld. Dit is een ambitieus plan van aanpak om te komen tot een energieneutrale regio vóór 2050. De regio wil op deze manier haar bijdrage leveren aan het Klimaatakkoord van Parijs uit 2015 dat Nederland heeft ondertekend. Centraal staan de transities ‘van gas los naar warmteproductie’ en ‘all electric’.