Home
Nieuws
Agenda
Informatie
Organisaties
V-ID Terminal
Personen
Vacatures
Inspiratiedag
WDeals
Mijn WD
Contact

Poll

Heeft u belangstelling voor een WD café?


Ja
Nee
Twijfel
 
 
 

Ingenieursbureau Klink beveiligd haar inspectierapporten voortaan met blockchain

 
27 augustus 2019
Onze maatschappij digitaliseert in rap tempo. Naast de bekende voordelen, zoals kostenbesparingen en gebruiksgemak, bestaat er door digitalisatie ook een risico op fraude. Zo verschijnen er dagelijks berichten in het nieuws over fraude en manipulatie van digitale gegevens.

Als een van de slechts drie geaccrediteerde inspectiebureaus in haar vakgebied, houdt Ingenieursbureau Klink (IBK), gevestigd in Dordrecht, zich bezig met de keuring van kathodische bescherming, aarding en water bezinksels. Hieruit volgende inspectierapporten worden door IBK digitaal gepubliceerd in PDF-formaat. Ook PDF-bestanden zijn niet immuun voor digitale fraude. 

Gelukkig heeft daar het Zwijndrechtse bedrijf V-ID iets op gevonden. Met behulp van blockchaintechnieken heeft V-ID een manier ontwikkeld om de digitale vingerafdruk van een digitaal bestand te waarborgen in de blockchain. Zodra dit is gedaan, kan iedere ontvanger van de PDF binnen 5 seconden via ieder apparaat met een internet browser controleren of de inhoud van de PDF nog steeds hetzelfde is als toen het gepubliceerd werd door het ingenieursbureau. Mocht er iets aan de inhoud onrechtmatig zijn gewijzigd, dan is de digitale vingerafdruk ook gewijzigd en geeft dit een melding bij controle.
Door haar inspectierapporten met V-ID verifieerbaar te maken, kan IBK haar klanten de zekerheid bieden dat rapportages met haar naam er op altijd authentiek zijn. Deze beveiliging werkt zelfs door op kopieën van de PDF’s, alsook met een gewijzigde bestandsnaam.  

Als bijkomend voordeel laat ingenieursbureau Klink aan haar omgeving zien dat het bereid is om met slimme innovaties in de nieuwste technieken tot praktische oplossingen te komen.

Voor meer informatie over IBK bezoekt u http://www.ingenieursbureauklink.nl
Om meer te weten te komen over V-ID, bezoekt u https://about.v-id.org