Home
Nieuws
Agenda
Informatie
Organisaties
V-ID Terminal
Personen
Vacatures
Inspiratiedag
WDeals
Mijn WD
Contact

Poll

Heeft u belangstelling voor een WD café?


Ja
Nee
Twijfel
 
 
 

Koffiebranderij ICS brandt koffie voor Holland Heineken House

 
2 juli 2012
Dordrecht, 2 juli 2012. Tijdens de Zomerspelen in Londen wordt Bazar koffie geschonken in het Holland Heineken House. Koffie van topklasse, speciaal geselecteerd, gebrand en verpakt door de koffiebranders van ICS International in Dordrecht voor Bazar Coffee and Tea Company.
 
Deze Olympische afvaardiging is een historische: voor het eerst wordt er koffie - gebrand door ICS - geschonken in het Holland Heineken House. Met de 100% arabica koffiemelanges Bazar Mild, Medium en Dark roast zijn de drie UTZ gecertificeerde kandidaten gebrand op succes. In het Holland Heineken House zijn ook barista?s aan het werk om de gasten een heerlijke espresso, cappuccino of latte macchiato te serveren.

Topkwaliteit vereist goede voorbereiding
?Er zijn veel overeenkomsten tussen topsport en top koffie. Dat begint bij het zoeken  naar talent dat je verder kan ontwikkelen. ICS selecteert de beste koffiebonen, die door onze koffiespecialisten worden samengebracht tot unieke melanges. Het branden van koffie is precisiewerk en ook bij het zetten van een goede espresso gaat het om seconden. Koffie zetten is presteren onder druk en pieken op het juiste moment. Daarmee bereik je het optimale resultaat. Dat is de smaak van succes: zoet en intens?, aldus Jankees Rovers, Sales & Marketing Director van ICS International.
 
Wie koffie drinkt presteert beter
Uit onderzoeken blijkt dat twee tot drie kopjes koffie een positief effect op de sportprestatie kan leveren. Dat effect is gerelateerd aan de cafeïne in de drank. Cafeïne verbetert de prestatie, vergroot het uithoudingsvermogen en geeft het gevoel dat de inspanning minder zwaar is. Daardoor is het gemakkelijker om intensiever en langer te presteren. Dat kan net het verschil zijn tussen winnen of verliezen. [Bron: Kenniscentrum Koffie en Gezondheid ? publicatie Koffie en Bewegen 2012]

Sport verbroedert, koffie brengt mensen samen
Het Holland Heineken House is de plek tijdens de Olympische Spelen waar de Nederlandse sportwereld en Oranjefans bij elkaar komen om wedstrijden te bekijken en waar alle Nederlandse medaillewinnaars gehuldigd worden. Het Holland Heineken House is 18 dagen geopend en verwacht er zo?n 80.000 heerlijke koppen koffie te serveren.