Home
Nieuws
Agenda
Informatie
Organisaties
V-ID Terminal
Personen
Vacatures
Inspiratiedag
WDeals
Mijn WD
Contact

Poll

Heeft u belangstelling voor een WD café?


Ja
Nee
Twijfel
 
 
 

Krohne start Joint Venture met het Duitse Samson

 
8 oktober 2019
Focus-On én laat productie innovatie zien
Focus-On is een nieuw bedrijf ontstaan uit een Joint Venture (JV) tussen Krohne GmbH & Co.KG en Samson AG. Het bedrijf staat geregistreerd in Dordrecht, waar Krohne Nederland gevestigd is. Het nieuws werd bekend gemaakt tijdens een ingelaste persconferentie op 19 september in Frankfurt. Het nieuwe bedrijf richt zich op de ontwikkeling, productie en marketing van innovatieve producten voor de Process Industry 4.0. De basis voor een JV tussen deze twee bedrijven, komt voort uit een jarenlange wereldwijde samenwerking in verschillende marketing projecten en events.

De groei in een strategisch partnerschap en uiteindelijk de start van de JV is geïnitieerd door Samson CEO Andreas Widl en Krohne CEO Stephan Neuburger. “In het huidige digitale tijdperk, kunnen échte innovaties alleen worden bewerkstelligd door samenwerking”. Naast de bekendmaking van het nieuwe partnerschap, heeft Focus-On ook meteen een eerste product gelanceerd; een intelligent klepsysteem wat kan meten, aandrijven en controleren. Het combineert proces instrumentatie met controle instrumentatie en is speciaal ontwikkeld voor de proces -industrie. De productie gaat uiteindelijk plaatsvinden in Dordrecht.

Met de vestiging van Focus-On in Dordrecht laat de regio zien dat het over een goed vestigingsklimaat beschikt voor innovatieve bedrijven. André Boer wil het bedrijf graag verder uitbouwen in Dordrecht. 'De regio Drechtsteden heeft echt specifieke technische kennis. Bedrijven in onze regio kunnen naast productontwikkeling ook echt een product bouwen. Ik ben verheugd dat we Focus-On hier in deze regio kunnen laten groeien.'

Meer informatie op: https://www.focus-on-process.com/