Home
Nieuws
Agenda
Informatie
Organisaties
V-ID Terminal
Personen
Vacatures
Inspiratiedag
WDeals
Mijn WD
Contact

Poll

Heeft u belangstelling voor een WD café?


Ja
Nee
Twijfel
 
 
 

Maak kennis met de bekendste zorgrobots van Nederland

 
20 december 2018
Stap in de wereld van digitale zorg, eHealth en innovatie en maak kennis met Robin en Phi; misschien wel de twee bekendste zorgrobots van Nederland. Het Albert Schweitzer ziekenhuis organiseert ieder jaar een innovatiemarkt om zorgverleners, patiënten en bezoekers te inspireren met nieuwe (zorg)technologieën en innovaties. Iedereen die benieuwd is naar de zorg van overmorgen is dinsdag 22 januari van 11.00-18.00 uur van harte welkom op de locatie Dordwijk van het ziekenhuis.

Robots Phi en Robin
Je kent haar wellicht wel van TV: Sociale robot Phi. Phi werkt bij Philadelpia en wordt ingezet als maatje voor de cliënten van deze zorgorganisatie. Het TV programma Brandpunt+ maakte over Phi een indringende documentaire over hoe robots ingezet kunnen worden in de zorg. Naast Phi mag ‘onze eigen robotster’ Robin uiteraard ook niet ontbreken. Robin rijdt al een tijdje rond als bezorgrobot en brengt zelfstandig buisjes bloed van de Dialyseafdeling naar het Result Lab zodat verpleegkundigen bij de patiënten kunnen blijven. Ook eens een selfie maken met deze bekende robots? Kom dan naar de innovatiemarkt.

Digitale zorg en andere innovaties
Het is 2018 en de maatschappij is digitaler dan ooit. In de zorg en ook in het Albert Schweitzer ziekenhuis gebruiken we steeds vaker digitale middelen. Naast de robots Robin en Phi kom je op de innovatiemarkt vele mooie voorbeelden tegen van apps, eHealth mogelijkheden als beeldbellen, thuis meetwaardes inzien en uiteraard het online patiëntenportaal van het ziekenhuis. Maar ook een videobril met rustgevende natuurbeelden, Virtual en Augmented Reality en de eerste stappen die worden gezet om kunstmatige intelligentie te gebruiken.

De innnovatiemarkt is voor een ieder vrij toegankelijk van 11.00-18.00 uur. Voor de kennissessie ‘Bammetje eHealth’ is aanmelden noodzakelijk. Voor vragen of meer informatie, mail dan even naar innovatie@asz.nl .