Home
Nieuws
Agenda
Informatie
Organisaties
V-ID Terminal
Personen
Vacatures
Inspiratiedag
WDeals
Mijn WD
Contact

Poll

Heeft u belangstelling voor een WD café?


Ja
Nee
Twijfel
 
 
 

Miss Universe Nederland lost startschot voor Verkerkloop 2012

 
24 april 2012
Zwijndrecht, 24 april 2012 ? Voormalig Miss UniverseNederland Charlotte Labee zal op 9 mei het officiële startschot geven om de 35steeditie van de Verkerkloop van start te laten gaan. Het hardloopevenement dat op9 mei 2012 georganiseerd wordt mag vrijwel elk jaar rekenen op een (lokale)beroemdheid als starter. Met de komst van Labee wordt deze traditie in eregehouden.

 

De goede doelen van de Verkerkloop 2012
Bij de editie 2012 is het hoofddoel StichtingLeergeld Drechtsteden. Deze lokale organisatie zet zich in voor kinderen die inrelatieve armoede opgroeien. Met hulp van Stichting Leergeld kunnendeze kinderen deelnemen aan excursies, schoolreisjes, sportactiviteiten ofkunstzinnige vorming.
Het tweede goede doel dat gesteund zal worden is Stichting Energy4all. Dezestichting inzamelt geld in voor onderzoek naar mitochondriële ziekte. InNederland worden per week één a twee kinderen geboren met dezeenergiestofwisselingsziekte. 50% van de kinderen die geboren met deze diagnoseoverlijden voor hun tiende levensjaar.

Charlotte Labee

De organisatie van de Verkerkloop is verheugd dat naastde burgemeester van Zwijndrecht, Antoin Scholten, Charlotte Labee aanwezig zalzijn om diverse onderdelen van de Verkerkloop te laten starten.

Labee (in 2008 verkozen tot Miss Universe Nederland) ispresentatrice van LifestyleExperience op RTL4, hoofdredactrice van FYIMagazine, model en PR ambassadrice van Stichting Energy4all.

Labee: ?Ik vinddat iedereen recht heeft op een leven met voldoende energie! Het is geweldigdat aan deze Verkerkloop onder andere de stichting Energy4all is gekoppeld.Mooi dat je met deze sportieve energie probeert de energie weer terug te gevenaan de mensen voor wie dat niet vanzelfsprekend is.?

Over de Verkerkloop:

De Verkerkloop is een begrip in Zwijndrecht en verdaarbuiten. Editie 2011 was met in totaal 2688 deelnemers waarvan 1185scholieren het grootste sportevenement van Zwijndrecht en tevens één van degrootste jeugdlopen van Nederland.

In 1999 sloot Rotaryclub Zwijndrecht Waal en Devel zichbij de organisatie van de Verkerkloop aan. Toen werd ook de bedrijvenloopgeïntroduceerd, waarmee jaarlijks veel geld voor goede doelen in Zwijndrecht enomgeving wordt binnengehaald. 9 mei 2012 zal de 35ste editie wordengeorganiseerd. Meer informatie is te vinden op www.verkerkloop.nl