Home
Nieuws
Agenda
Informatie
Organisaties
V-ID Terminal
Personen
Vacatures
Inspiratiedag
WDeals
Mijn WD
Contact

Poll

Heeft u belangstelling voor een WD café?


Ja
Nee
Twijfel
 
 
 

MVO-award 2011

 
31 oktober 2011

Wordt het AA Lease, I.C.S. International B.V. of Port-o-Let Services B.V.? Kom naar de uitreiking van de Dordtse MVO-award 2011!


Om maatschappelijk verantwoord ondernemen te stimuleren zal Fairtrade Gemeente Dordrecht op 3 november een MVO-award uitreiken aan een Dordtse MVO-koploper. De MVO-award is een prijs voor ondernemingen uit de gemeente Dordrecht die succesvol zijn op maatschappelijk, ecologisch en economisch terrein en die een duidelijke uitstraling naar de gemeente Dordrecht hebben.


Inmiddels zijn er door de vakjury 3 bedrijven genomineerd. Dit zijn AA Lease, I.C.S. International B.V. en Port-o-Let Services B.V. Het publiek kon op een van deze bedrijven stemmen t/m 31 oktober via www.dordtduurzaam.nl. De uitslag ervan wordt bekend gemaakt tijdens de uitreiking, waarbij wethouder Harry Wagemakers de MVO-award zal overhandigen.

Verloop wedstrijd
Bedrijven konden zichzelf aanmelden of werden voorgedragen tot 1 september 2011. Vervolgens heeft de vakjury in de eerste drie weken van september bedrijfsbezoeken afgenomen om de MVO-activiteiten van deze bedrijven te beoordelen middels een MVO-checklist.

De juryleden zijn wethouder Harry Wagemakers, voorzitter Werkgevers Drechtsteden Teun Muller, duurzaamheidsexpert Fokje Bosma en bestuurslid Kamer van Koophandel Rob Kooijman. Aan de hand van de bedrijfsbezoeken, heeft de vakjury een drietal bedrijven die vooroplopen op het gebied van MVO geselecteerd. Bij de uitreiking van de MVO-award, tijdens de landelijke Fairtrade Week van 27 oktober t/m 6 november 2011, zullen de bedrijven zichzelf nogmaals promoten, en wordt na telling van de stemmen, bekend gemaakt welk bedrijf de MVO-award 2011 mee naar huis mag nemen.

Naast de uitreiking van de MVO-award, zal Derek Wilson van MVO Nederland de link leggen tussen lokaal en internationaal zaken doen en bedrijven uitdagen om aan de slag te gaan met MVO. Nieuwe deelnemers van de Fairtrade Gemeente campagne ontvangen van Mirjam Groten van Stichting Max Havelaar de officiële erkenning in de vorm van een Fairtrade Gemeente sticker. Tenslotte kunnen aanwezigen genieten van een duurzame borrel van Loffelijk, en netwerken om elkaar te inspireren tot maatschappelijk verantwoord ondernemen.


Meer informatie: www.fairtradegemeentedordrecht.nl.