Home
Nieuws
Agenda
Informatie
Organisaties
V-ID Terminal
Personen
Vacatures
Inspiratiedag
WDeals
Mijn WD
Contact

Poll

Heeft u belangstelling voor een WD café?


Ja
Nee
Twijfel
 
 
 

MVO-award Drechtsteden 2012 van start!

 
30 mei 2012
Dordrecht is een Fairtrade Gemeente. Kortweg houdt dit in dat er veel aandacht is voor eerlijke handel. Een van de criteria om deze eervolle titel te behouden is aandacht schenken aan maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Fairtrade is nl. onderdeel van MVO. Om dit in Dordrecht, maar juist ook in omliggende gemeenten te stimuleren, zal Fairtrade Gemeente Dordrecht dit najaar voor de tweede maal een MVO-award uitreiken aan een MVO-koploper in de Drechtsteden.
 
Wat is de MVO-award Drechtsteden 2012?
De MVO-award is een prijs voor ondernemingen uit de Drechtsteden, die succes hebben door maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Middels deze award komen ondernemingen die op maatschappelijk, ecologisch en economisch terrein succesvol zijn, beter in beeld. Daarnaast dienen ze als inspiratiebron voor anderen in hun omgeving. De MVO-award voor ondernemers in de Drechtsteden wordt in najaar 2012 voor de tweede maal uitgereikt (wel voor het eerst Drechtsteden-breed).  


Verloop wedstrijd

Bedrijven kunnen zichzelf aanmelden of worden voorgedragen door bijvoorbeeld ondernemersverenigingen tot 18 juni 2012 via info@fairtradegemeentedordrecht.nl. Vervolgens neemt de vakjury van eind juni tot eind augustus bedrijfsbezoeken af om de MVO-activiteiten van deze bedrijven te beoordelen middels een MVO-checklist. De juryleden zijn o.a. wethouder Henk Mirck (Gemeente Zwijndrecht), voorzitter Werkgevers Drechtsteden Teun Muller en financieel directeur Rabobank Drechtsteden Hein de Koning. Aan de hand van de bedrijfsbezoeken, selecteert de vakjury een drietal bedrijven die vooroplopen op het gebied van MVO. De jury bepaalt voor 50% de uitslag. Daarnaast bepaalt het publiek voor 50% de uitslag. De publieksstemming vindt plaats in oktober.

Wie kan er meedoen?

De MVO-award in de Drechtsteden wordt toegekend aan een onderneming die in de afgelopen jaren een aansprekende MVO-prestatie heeft verricht met een duidelijke uitstraling naar de eigen gemeente toe. De bedrijven die mee willen doen, worden beoordeeld op de vraag in hoeverre zij economische ontwikkelingen combineren met ecologische ontwikkelingen en sociale ontwikkelingen. Hierbij hebben zij oog voor toekomstige generaties, hier en elders in de wereld. Er wordt gekeken naar de mate waarin bedrijven zich inzetten voor MVO en dat in de praktijk ook kunnen laten zien. Het bedrijf dient een voorbeeld te zijn voor andere bedrijven en staat midden in de samenleving. Meer informatie, voorwaarden en aanmelden, zie www.fairtradegemeentedordrecht.nl.    
 
De MVO-award Drechtsteden 2012 wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeenten Alblasserdam, Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht, Zwijndrecht, en Dordt Duurzaam, Visual Music, Lemniscaat Consultants & Engineers en het programma MVO Loont.