Home
Nieuws
Agenda
Informatie
Organisaties
V-ID Terminal
Personen
Vacatures
Inspiratiedag
WDeals
Mijn WD
Contact

Poll

Heeft u belangstelling voor een WD café?


Ja
Nee
Twijfel
 
 
 

Nieuw nummer voor melden milieuklachten

 
5 januari 2012
Met ingang van 1 januari 2012 is er één nieuw telefoonnummer voor het melden van
milieuklachten en bedrijfsincidenten in de provincie Zuid-Holland.
Het nieuwe nummer van deze Milieutelefoon is: 0888 - 333 555 en is 24 uur per dag, 7
dagen per week bereikbaar.


Initiatief
De Milieutelefoon is een gezamenlijk initiatief van de provincie Zuid-Holland en de vier milieu- en omgevingsdiensten in de provincie waaronder de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid (OZHZ). De reden voor de invoering van één provinciaal milieutelefoonnummer is de verbetering van service aan de inwoners en bedrijven van de provincie Zuid-Holland. De afhandeling van milieuklachten en bedrijfsincidenten in de regio Zuid-Holland Zuid gebeurt door OZHZ, die deze taak namens de negentien regiogemeenten en provincie uitvoert. Per jaar komen er gemiddeld 2000 milieuklachten binnen bij OZHZ.

Milieuklachten en bedrijfsmeldingen
Het nieuwe Milieutelefoonnummer geldt in de hele provincie Zuid-Holland en is bedoeld voor inwoners en bedrijven. Bij de Milieutelefoon kunnen inwoners in de provincie Zuid-Holland terecht met milieuklachten over bedrijven. Milieuklachten gaan bijvoorbeeld over geluid, geur, bodem- of luchtverontreiniging. De milieu- of omgevingsdienst controleert dan of het bedrijf zich aan de milieuregels houdt. Bedrijven zijn verplicht (via het nieuwe nummer) incidenten te melden.

Lokaal tarief of digitaal
Na het bellen van de Milieutelefoon (0888 ? 333 555) krijgt de beller het verzoek om de postcode in te toetsen en een keus te maken tussen milieuklacht en bedrijfsmelding, waarna ze verder worden geholpen. De kosten voor het bellen naar de Milieutelefoon zijn volgens lokaal tarief. Er is ook een digitaal klachtenformulier beschikbaar op de website van de omgevingsdienst www.ozhz.nl<http://www.ozhz.nl/>: voor niet-spoedeisende klachten.
PDF document
PDF document 486,83 KB
6 januari 2012 08:59