Home
Nieuws
Agenda
Informatie
Organisaties
V-ID Terminal
Personen
Vacatures
Inspiratiedag
WDeals
Mijn WD
Contact

Poll

Heeft u belangstelling voor een WD café?


Ja
Nee
Twijfel
 
 
 

Nieuwe bedrijfslocaties voor ZHD Stevedores & Labee Group Moerdijk

 
6 oktober 2014
ZHD Stevedores en Labee Group Moerdijk zijn erin geslaagd om per 15 september 2014 ieder een gedeelte van het voormalig Namascor bedrijfsterrein in eigendom te verwerven. De terreinen zijn gelegen aan de Oostelijke Randweg nr. 44-46 te Moerdijk en het havenbekken “Roode Vaart”.

ZHD Stevedores
ZHD Stevedores is een zelfstandig, particulier stuwadoorsbedrijf met vestigingen in Dordrecht en Moerdijk. Daarnaast is ZHD Stevedores met zelfvarende drijfkranen in Rotterdam actief. ZHD Stevedores is specialist in bulkverwerking, stukgoed, staalproducten, coils en containers, maar ook in opslag, distributie en havengerelateerde projecten.

Het nieuwe bedrijfsterrein van ZHD Stevedores heeft een oppervlakte van 28.000 m², waarvan 4.500 m² bestaat uit een loodsencomplex en 1.000 m² bestaat uit een kantoorgebouw.

ZHD Stevedores kan met deze uitbreiding - in aanvulling op haar locaties aan de Vlasweg en Graanweg - haar dienstverlening verder uitbreiden en tegemoet komen aan de groeiende behoefte van de markt aan watergebonden terreinen voor open- en overdekte opslag.

Labee Group Moerdijk
Labee Group Moerdijk is een zelfstandige, particuliere productie- en handelsonderneming op het gebied van diverse milieuvriendelijke producten uit hout, waaronder: houtpellets, houtsnippers, haardblokken en kattenbakvulling. Labee Group Moerdijk heeft vestigingen in Moerdijk en is tevens actief onder de handelsnamen Energy Pellets Moerdijk, Woodchips Moerdijk en Woodflame Moerdijk.

Het nieuwe bedrijfsterrein van Labee Group Moerdijk heeft een oppervlakte van 22.000 m², waarvan 10.000 m² bestaat uit een loodsencomplex. Labee Group Moerdijk zal op de additionele locatie de verdere groei van haar bestaande activiteiten gaan accommoderen. Deze uitbreiding stelt Labee Group Moerdijk in staat haar activiteiten uit te breiden en marktpositie te versterken.

Ligging aan diep vaarwater
De beide percelen zijn gelegen aan het havenbekken “Roode Vaart”.

Havenschap Moerdijk
In een constructieve dialoog met Havenschap Moerdijk zijn afspraken gemaakt ziende op de duurzame watergebonden ontsluiting van de percelen door ZHD Stevedores.

ZHD Stevedores zal de exploitatie en coördinatie van het gehele waterfront (240 meter) aan de Roode Vaart gaan verzorgen. Hierdoor ontstaat een efficiënte watergebonden overslag ten behoeve van deze beide locaties.

Spooraansluiting
Beide percelen beschikken over een spooraansluiting op zowel het open terrein als in het loodsencomplex.

Nadere informatie
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:
ZHD Stevedores
Leo Lokker
T 078 - 6 111 009

Labee Group Moerdijk
Alex Labee
T 0168 - 382 110