Home
Nieuws
Agenda
Informatie
Organisaties
V-ID Terminal
Personen
Vacatures
Inspiratiedag
WDeals
Mijn WD
Contact

Poll

Heeft u belangstelling voor een WD café?


Ja
Nee
Twijfel
 
 
 

Nog twee weken tot Informatieplicht Energiebesparing

 
17 juni 2019
Het is alweer bijna 1 juli! Goed om alle ondernemers in onze regio te herinneren aan de Informatieplicht Energiebesparing. Afgelopen donderdag hoorden we dat in Zuid-Holland Zuid nog maar weinig ondernemers voldoen aan de plicht (minder dan 3%). Dit is vrijwel overal in het land het geval.

Bent u ondernemer? Verbruikt uw bedrijf meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ aardgas(equivalent) per jaar? Dan bent u verplicht om vóór 1 juli 2019 uw energiebesparende maatregelen door te geven. Vergeet het niet!

U geeft uw maatregelen door via het landelijke eLoket. Inspecteurs van de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid controleren hierop. De informatieplicht is een manier om de energiebesparing in Nederland te versnellen. Zo gaan we samen voor duurzame groei.

Check of de Informatieplicht voor u verplicht is
Om te weten of de energiebesparings- en informatieplicht ook voor u geldt, checkt u per inrichting wat deze jaarlijks aan energie verbruikt. Vanaf 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ aardgas(equivalent) per jaar gelden de energiebesparingsplicht en de informatieplicht. Dit is sneller dan u denkt. Ook als sportvereniging of als winkel of bedrijf met veel apparatuur kan het energiegebruik snel oplopen.

U bent informatieplichtig? Neem dan deze stappen
Wanneer de inrichting valt onder de informatieplicht:
  • gaat u naar de webpagina met de erkende maatregelen lijst (EML) voor uw sector;
  • brengt u met die EML de genomen erkende maatregelen voor uw inrichting in kaart;
  • en rapporteert u dit in het eLoket

Zo werkt het eLoket:
Hulp nodig? Bekijk de uitleg .

Meer weten?
Bekijk de film of ga naar www.rvo.nl/informatieplicht