Home
Nieuws
Agenda
Informatie
Organisaties
V-ID Terminal
Personen
Vacatures
Inspiratiedag
WDeals
Mijn WD
Contact

Poll

Heeft u belangstelling voor een WD café?


Ja
Nee
Twijfel
 
 
 

Officiële Kick-Off Matchbank; het nieuwe arbeidsmarktplatform voor de regio

 
25 september 2012
Persbericht
Op donderdag 18 oktober 2012 zal bij het Davinci college op het Leerpark in Dordrecht de officiële Kick-Off van Matchbank plaatsvinden. Deze Kick-Off markeert de start van het nieuwe arbeidsmarktplatform voor de regio Zuid-Holland Zuid.

Matchbank wil de afstand tussen werkgevers en werkzoekende verkleinen. Door optimaal gebruik te maken van het beschikbare talent in de regio, levert Matchbank samen met ondernemers, het onderwijs en lokale overheden (de 3O?s) een bijdrage aan de ?inclusieve economie?.  Veranderende tijden vragen om een nieuwe manier van het werven en behouden van talent. Zo zal er in de nabije toekomst op bepaalde vlakken van de arbeidsmarkt mede door de opkomende vergrijzing een tekort aan personeel gaan ontstaan. Sectoren waar dat probleem nu al begint op te spelen zijn onder andere de zorg en techniek. Om dit gat te dichten is het voor bedrijven noodzaak om niet alleen te blijven selecteren op werkervaring en opleiding, maar juist verder te kijken naar de competenties en mogelijkheden van (potentiële) werknemers.  

Tijdens de diverse programmaonderdelen zal deze middag een frisse kijk op de toekomst van personeelsbeleid worden gepresenteerd aan diverse vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, politiek en onderwijs. Een van de onderdelen is een discussie met o.a. Aad van Nes; voormalig directeur van Roteb en momenteel Arbeidsmarktmeester van Rotterdam en een van de koplopers op het gebied van de ?inclusieve economie?. De officiële opening zal verricht worden door Frans van Steenis, voormalig directeur KVK-Nederland en nu directeur Staatsloterij, en door Peter de Waard namens het bestuur van Werkgevers Drechtsteden.

Na het officiële gedeelte vindt er onder het genot van een hapje en een drankje een netwerkborrel plaats in Brasserie Bellissimo, ook gelegen op het Leerpark.