Home
Nieuws
Agenda
Informatie
Organisaties
V-ID Terminal
Personen
Vacatures
Inspiratiedag
WDeals
Mijn WD
Contact

Poll

Heeft u belangstelling voor een WD café?


Ja
Nee
Twijfel
 
 
 

Overname Jean Wauters en IPM door Van Leeuwen Buizen Groep

 
11 januari 2012
Van Leeuwen verbreedt productaanbod met stafstaal
Zwijndrecht, 10 januari 2012 - De Van Leeuwen Buizen Groep heeft Jean Wauters-acier speciaux S.A. en het dochterbedrijf I.P.M. Acier S.A.S. overgenomen. Jean Wauters, gevestigd te Brussel, is een toonaangevende leverancier van stafstaal voor diverse industriële sectoren in België. Het Franse dochterbedrijf I.P.M. heeft vestigingen in Lyon en Parijs en richt zich op de Franse markt.

Het in 1924 opgerichte familiebedrijf Jean Wauters is in België leidend in de distributie van stafstaal. Vanuit een voorraad van ruim 20.000 ton levert Jean Wauters een breed assortiment, grotendeels voor de klant op maat gezaagd. Kenmerkend voor het bedrijf zijn de sterke servicegerichtheid en korte levertijden. Het Franse dochterbedrijf I.P.M. bedient vanuit twee vestigingen de Franse klanten. De totale onderneming heeft een jaaromzet van ruim ? 50 miljoen. In totaal werken bij beide ondernemingen ca. 90 personen.

De strategie van Van Leeuwen is erop gericht door middel van acquisities en autonome groei haar leidende marktpositie in verschillende industriële segmenten verder uit te breiden en te versterken. Met de overname van Jean Wauters en I.P.M. voegt Van Leeuwen stafstaal toe aan haar assortiment en verbreedt daarmee haar aanbod vooral naar klanten in de metaalverwerkende en metaalverspanende industrie.

Peter Rietberg, voorzitter Raad van Bestuur van de Van Leeuwen Buizen Groep:
?Jean Wauters en Van Leeuwen zijn beide familiebedrijven waar dienstverlening op maat en wereldwijde distributie aan klanten in diverse industriële sectoren al jarenlang sleutelbegrippen zijn. Met de toevoeging van Jean Wauters en I.P.M. aan het Europese netwerk van de Van Leeuwen Buizen Groep geven we verdere invulling aan onze groeistrategie en breiden we ons aanbod aan diverse marktsegmenten uit. We richten ons daarbij op de gehele Europese markt van machinebouw en hydrauliek. De sterke combinatie van Van Leeuwen?s distributienetwerk en Jean Wauters? specialisme op het gebied van stafstaal biedt onze klanten geweldige voordelen'.