Home
Nieuws
Agenda
Informatie
Organisaties
V-ID Terminal
Personen
Vacatures
Inspiratiedag
WDeals
Mijn WD
Contact

Nieuws

Afbeelding van Regio Drechtsteden-Gorinchem ontvangt Regio Deal van 22,5 miljoen euro
Regio Drechtsteden-Gorinchem ontvangt Regio Deal van 22,5 miljoen euro

19 februari 2020
Afbeelding van Drechtsteden investeert half miljoen in MKB-katalysatorfonds
Drechtsteden investeert half miljoen in MKB-katalysatorfonds

14 januari 2020
Afbeelding van Werkzaamheden Wantijbrug (N3): extreme verkeershinder
Werkzaamheden Wantijbrug (N3): extreme verkeershinder

13 januari 2020
 
 
 

Proeftuin Maritieme Innovatie nodigt u uit op Construction & Shipping Industry

De Proeftuin Maritieme Innovatie nodigt u uit 
De Proeftuin Maritieme Innovatie nodigt u uit
De Proeftuin Maritieme Innovatie nodigt u uit
 

Informatiesessie en brainstormen met studenten
 Wilt u samenwerken met studenten? Staat u open voor hun nieuwe ideeën en wilt u uw kennis en ervaring met hen delen? Tijdens Construction & Shipping Industry organiseren Jules Dock en de Proeftuin Maritieme Innovatie een informatiesessie over Speedsolving Maritime. De sessie vindt plaats direct voordat de beurs open gaat van 12.00 tot 13.00 uur.

SpeedSolving Maritime Sessies
SpeedSolving Maritime bestaat uit verschillende evenementen waarbij multidisciplinaire groepen van studenten werken aan innovatievraagstukken van bedrijven die opereren binnen het Nederlandse maritieme cluster. SpeedSolving Maritime is een initiatief van Jules Dock en Proeftuin Maritieme Innovatie en heeft ten doel studenten kennis te laten maken met de maritieme sector, en bedrijven uit de sector een innovatie-impuls te geven door inspirerende oplossingsrichtingen te genereren voor innovatievraagstukken.

Tijdens een SpeedSolving sessie doorlopen groepen studenten onder leiding van deskundige facilitators een aantal fasen. In elke fase worden verschillende creativiteits- en probleemoplossingstechnieken ingezet. Het resultaat van een sessie wordt gepresenteerd en overgedragen aan de opdrachtgever. Voor u als ondernemer een minimale investering met een innovatie-impuls en out-of-the-box ideeën als resultaat!

Binnenvaartschip als testfaciliteit
Studenten van het Da Vinci College en Hogeschool Rotterdam ontwerpen in multidisciplinaire setting (MBO en HBO met verschillende studies) een schip waarmee in het Coppename gebied in Suriname de bereikbaarheid van de binnenlanden aanzienlijk verbetert. De studenten presenteren graag aan u de tussenstand van hun plannen en hopen dat u mee denkt en uw kennis met hen deelt. Drie groepen komen aan het woord met elk een eigen invalshoek. Vaarvermogen, drijfvermogen, indeling van de boot en energieverbruik komen op een professionele manier aan de orde. De Proeftuin Maritieme Innovatie is voornemens om een IPC-aanvraag in te dienen namens een groep ondernemers die subsidie ontvangen om samen dit schip daadwerkelijk te realiseren.

Tijdens Construction & Shipping Industry organiseren Leonardo Experience en de Proeftuin Maritieme Innovatie samen met de studenten een informatiesessie over het project Binnenvaartschip als testfaciliteit. De sessie vindt plaats direct van 14.00 tot 16.00 uur.

Tijden en deelnamekosten
Datum: donderdag 10 mei 2012
Tijd Speedsolving: 12.00 ? 13.00
Tijd Binnenvaartschip: 14.00 ? 16.00
Locatie: EvenementenHAL Gorinchem, Vergaderzaal 1
Deelnamekosten: Gratis

Meer informatie & inschrijven 
Voor meer informatie over de Proeftuin Maritieme Innovatie, bezoek onze stand tijdens Construction & Shipping IndustryKlik hier om in te schrijven of neem voor meer informatie contact op met ondergetekende via T: 010 44 44 333 of E: ab@hme.nl of kijk op www.proeftuinmaritiemeinnovatie.nl

Proeftuin Maritieme Innovatie
De Proeftuin Maritieme Innovatie is geïnitieerd door Werkgeversvereniging Drechtsteden. Het programma stelt zich ten doel de innovatiekracht van MKB bedrijven in de regio Drechtsteden te bevorderen door innovatiekrachten te bundelen. Bij de Proeftuin Maritieme Innovatie zijn de volgende brancheorganisaties en onderwijsinstellingen aangesloten: EICB, Scheepsbouw Nederland, Werkgeversvereniging Drechtsteden, Hogeschool Rotterdam, Da Vinci College, InHolland Delft, Hogeschool voor de Zeevaart Rotterdam. Het projectmanagement van de Proeftuin Maritieme Innovatie wordt uitgevoerd door HME.


EU-ondersteuning
De Proeftuin Maritieme Innovatie investeert in uw toekomst. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. 

Met vriendelijke groet,
Annewieke Baank
projectmanager innovatie HME