Home
Nieuws
Agenda
Informatie
Organisaties
V-ID Terminal
Personen
Vacatures
Inspiratiedag
WDeals
Mijn WD
Contact

Poll

Heeft u belangstelling voor een WD café?


Ja
Nee
Twijfel
 
 
 

PROJECTEN GEBOUWD DOOR HEEREMA FABRICATION GROUP IN DE HOOFDROL OP DISCOVERY

 
27 april 2012
Twee baanbrekende projecten gerealizeerd doorHeerema Fabrication Group (HFG) zullen te zien zijn in de tweedelige miniserie?Mega Rigs? op Discovery Channel.


In deze documentaire, geproduceerd doorDiscovery Channel, wordt een team van Nederlandse en Britse wetenschappers,ingenieurs en boorexperts gevolgd tijdens de ontwikkeling van nieuweboortechnieken, het bouwen van nieuwe generatie state of the art platforms enuiteindelijk het installeren van twee  innovatieve projecten van CentricaEnergy bestemd voor de Noordzee, met haar ruwe condities.


In de uitzending zullen twee projecten vanCentrica Energy te zien zijn. F3-FA is het grootste mobiele platform in deNoordzee, welke inmiddels al meer dan 1 jaar gas produceert op het Nederlandsplat en het Ensign platform wat gebruik maakt van nieuwe boortechnieken in dezuidelijke Noordzee. Het F3-FA platform ontworpen, gebouwd en geinstalleerddoor drie Nederlandse bedrijven t.w. Iv-Oil & Gas, Heerema FabricationGroup en SPT Offshore is een unieke constructie met enorme technischeuitdagingen in het ontwerp. Het Ensign platform is eveneens ontworpen engebouwd door Heerema Fabrication Group.


De documentaire is een initiatief vanCentrica Energy en tot stand gekomen in nauwe samenwerking met enkele bedrijvenbetrokken bij deze projecten, zoals Noble, Schlumberger, Seaway en Subsea 7 enHeerema Fabrication Group.


Uitzendtijden ?Mega Rigs? op Discovery Channel inEngeland (Quest Freeview):

Deeerste uitzending: vrijdag 20 april om 21.00 uur en dinsdag 24 april om 22.00uur.

Detweede uitzending: vrijdag  27 april om 21.00 uur.


Uitzendtijden ?Mega Rigs? op Discovery Channel inNederland:

Deeerste uitzending: dinsdag 1 mei om 22.00 uur

Detweede uitzending: dinsdag 8 mei om 20.00 uur

TinoVinkesteijn, Chief Commercial Officer van Heerema Fabrication Group meldt:?Heerema Fabrication Group heeft met veel plezier samengewerkt met CentricaEnergy aan de totstandkoming van deze tweedelige miniserie ?Mega Rigs?. Hetuitzenden van dit soort baanbrekende projecten in de offshore olie & gasindustrie op het populaire Discovery TV kanaal draagt bij aan de bewustwordingvan wat er allemaal nodig is om energie bij ons thuis te brengen. Daarnaast ishet belangrijk om door middel van dit soort documentaries de Nederlandsestudenten te interesseren voor een aantrekkelijke en uitdagende carrière indeze industrie. Deze aflevering is met recht een ode aan onze toegewijde enhardwerkende project teams die betrokken zijn geweest bij de succesvolle en veiligeuitvoering van deze innovatieve projecten zoals F3-FA en Ensign.?