Home
Nieuws
Agenda
Informatie
Organisaties
V-ID Terminal
Personen
Vacatures
Inspiratiedag
WDeals
Mijn WD
Contact

Poll

Heeft u belangstelling voor een WD café?


Ja
Nee
Twijfel
 
 
 

Rechtspreken in Nederland - 17 april 2019

 
17 april 2019
fluitje van een cent of ingewikkelder dan je denkt!
Op 17 april aanstaande organiseert Werkgevers Drechtsteden samen met Ten Holter Noordam advocaten de bijeenkomst zeventien miljoen rechters. De bijeenkomst vindt plaats in de Rechtbank van Dordrecht aan de Steegoversloot 36.

We hebben allemaal onze opvattingen over ons strafrechtsysteem en de strafmaat die bij diverse delicten wordt toegepast. Op de 17de april is het niet de professionele rechter, maar u die recht zal moeten spreken. Nadat een professionele rechter u een zaak heeft voorgelegd en u het betoog van de officier van justitie en het pleidooi van de advocaat hebt kunnen aanhoren, is het aan u om te beslissen of en zo ja de verdachte bestraft moet worden en wat deze straf zou moeten zijn. Zo op het eerste gezicht een eenvoudige zaak, maar de ervaring leert dat het bepalen van de uiteindelijke strafmaat tot heftige discussies kan leiden. Op die dag bent u in de hoofdrol als rechter!

De presentatie is in handen van Marcel Smit, strafrecht advocaat. Samen met de Officier van Justitie, Frits de Groot en rechter Sander Geerars bespreken zij met u twee strafrechtzaken over actuele maatschappelijke onderwerpen.

Voorafgaand aan de bespreking zal mr. Léon Peeters van Ten Holter Noordam advocaten u meenemen in de historie van de Rechtbank Dordrecht en de rechtspraak hier ter plaatse.

Het programma voor deze middag ziet er als volgt uit:

15.30 uur Inloop met koffie en thee

16.00 uur Welkom door de voorzitter van de WD en aansluitend Leon Peeters die als Dordtoloog u zal vertellen over de historie van de Rechtbank.

16.15 uur Zeventienmiljoen rechters door Marcel Smits, Sander Geerars en Frits de Groot.
Aansluitend aan het programma is er gelegenheid tot napraten en netwerken onder het genot van een borreltje en een hapje.

Indien u het leuk vindt iemand als introducee mee te nemen, altijd welkom.

Het is mogelijk om naast het gerechtsgebouw in Dordrecht te parkeren op parkeerterrein Steegoversloot.
Er is een tijdelijk parkeerterrein aangelegd op Stek 22 (tussen de Schoolstraat en de Vranckenstraat). Er zijn 120 betaalde parkeerplaatsen.

U kunt zich aanmelden voor deze bijeenkomst via de onderstaande knop


We kijken uit naar uw komst.

Inschrijvingen

Jaap van OordIr Antoine VerhoefDrs Remko MolWilma NedermeijerGert JongeneelRelatiebeheerder Erik HuijzerSamantha BezemerTheo TimmersMr. Martijn de BruinHans OuwensAd RoestHenk BoxmaDe heer J. van Wingerden