Home
Nieuws
Agenda
Informatie
Organisaties
V-ID Terminal
Personen
Vacatures
Inspiratiedag
WDeals
Mijn WD
Contact

Poll

Heeft u belangstelling voor een WD café?


Ja
Nee
Twijfel
 
 
 

Robert Strijk waarnemend burgemeester Zwijndrecht

 
5 februari 2019
Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, benoemt met ingang van 1 februari 2019 Robert Strijk tot waarnemend burgemeester van de gemeente Zwijndrecht. Dit omdat de huidig burgemeester, Dominic Schrijer, op deze dag zijn eervol ontslag zal verlenen.

Gelet op de lopende procedure voor een nieuwe kroonbenoemde burgemeester, die naar verwachting op 5 juni 2019 aantreedt, heeft de commissaris na overleg met de fractievoorzitters besloten een waarnemer te benoemen. De keuze voor de waarnemend burgemeester is in goed overleg gegaan met de fractievoorzitters. Na een gesprek over het gewenste profiel heeft de commissaris Robert Strijk voorgesteld als kandidaat. Vervolgens hebben de fractievoorzitters met hem gesproken. De fractievoorzitters herkennen zich in de voordracht van de commissaris om Strijk als waarnemend burgemeester te benoemen. De waarneming duurt tot het moment dat de nieuwe kroonbenoemde burgemeester aantreedt.

Strijk is 53 jaar, heeft ruime bestuurlijke ervaring en is lid van D66. Hij was ruim 8 jaar wethouder en eerste loco-burgemeester in de gemeente Leiden. Voorafgaand aan het wethouderschap was Strijk directeur van het landelijk bureau van D66. Ook was hij van 2003 tot 2008 Centrummanager van Leiden, waarbij hij zich richtte op het versterken van de binnenstad functie van Leiden.

Na een ambtsperiode van bijna 6 jaar neemt de huidige burgemeester Dominic Schrijer afscheid van Zwijndrecht. Hij verlaat de gemeente, omdat hij met ingang van vrijdag 1 februari 2019 voorzitter wordt van Koninklijke BLN-Schuttevaer, de branchevereniging van de binnenvaart.  Deze switch zal een nieuw perspectief voor hem bieden en zal een nieuwe stap in zijn carrière worden. Schrijer is de eerste burgemeester die onder het koningschap van koning Willem-Alexander is benoemd.