Home
Nieuws
Agenda
Informatie
Organisaties
V-ID Terminal
Personen
Vacatures
Inspiratiedag
WDeals
Mijn WD
Contact

Poll

Heeft u belangstelling voor een WD café?


Ja
Nee
Twijfel
 
 
 

Ruim €13 miljoen voor innovatief MKB Zuid-Holland

 
26 februari 2018
De provincie Zuid-Holland stelt in 2018 €13,4 miljoen subsidie beschikbaar voor innoverende MKB-bedrijven. Daarmee kunnen zij hun oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen als voedselveiligheid, duurzame energie, robotisering, logistieke ketens en gezondheidszorg verder brengen.

Het geld komt beschikbaar via de regeling MKB-innovatiestimulering topsectoren (MIT). Hiermee wil de provincie, samen met het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, het innovatief MKB in de regio stimuleren. De subsidie is bedoeld om innovatieve producten naar de markt of verder te brengen. Dat geeft niet alleen een impuls aan de bedrijven, maar ook aan de economische kracht van de regio. De afgelopen 3 jaar zijn al honderden bedrijven een stap verder geholpen met in totaal €28 miljoen.

Haalbaarheid of onderzoek
Ondernemers kunnen in 2018 voor twee typen projecten subsidie aanvragen. Allereerst een haalbaarheidsproject, waarbij het gaat om het in kaart brengen van de technische en economische risico’s van een innovatieproject. Daarnaast is er subsidie beschikbaar voor Research & Development samenwerkingsprojecten. Bij deze projecten werken twee of meer MKB-ondernemingen samen aan industrieel onderzoek en/of experimentele ontwikkeling van een product.