Home
Nieuws
Agenda
Informatie
Organisaties
V-ID Terminal
Personen
Vacatures
Inspiratiedag
WDeals
Mijn WD
Contact

Poll

Heeft u belangstelling voor een WD café?


Ja
Nee
Twijfel
 
 
 

Samen personeelstekorten in de zorg aanpakken

 
6 februari 2018
In 2021 is er in de regio Zuid-Holland Zuid naar verwachting een tekort van ruim 600 verzorgenden en ruim 200 verpleegkundigen. Dat vraagt om actie! Daarom ondertekenden woensdag 24 januari 16 partijen uit de zorg een intentieverklaring. Dit is een belangrijke stap naar een gezamenlijke aanpak van de personeelstekorten in de zorg voor de regio. De Drechtsteden ondersteunen het initiatief vanuit de zorgsector om samen op te trekken in het aanpakken van de knelpunten.

Speerpunten
Met de ondertekening laten de regionale werkgevers in de zorgsector zien dat ze zich samen willen inzetten voor een gezonde en goed functionerende arbeidsmarkt zorg en welzijn. De komende tijd zullen ook andere partijen zich bij dit initiatief aansluiten. Speerpunten in de samenwerking zijn onder meer:
  • het vergroten van de opleidingscapaciteit
  • het vergroten en vernieuwen van opleidingsmogelijkheden
  • het bevorderen van een aantrekkelijke sector om in te (blijven) werken.

Daarnaast zijn ook afspraken over de werving van medewerkers onderdeel van de intentieverklaring.

Op zoek naar goed geschoold personeel
In totaal werken in onze regio ruim 26.000 mensen in de sector zorg en welzijn. Daarmee is deze sector een van de grootste werkgevers in de regio. Steeds meer zorgorganisaties merken dat het moeilijk is om voldoende en goed geschoolde zorgmedewerkers te vinden. Met elkaar maken ze zich sterk om dit zo snel mogelijk te veranderen.

Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn Zuid-Holland Zuid
De Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn Zuid-Holland Zuid is initiatiefnemer van de intentieverklaring en coördineert de gezamenlijke aanpak. De vereniging maakt zich samen met haar leden sterk voor goede regionale zorg. Bij de Werkgeversvereniging zijn 23 zorg- en welzijnsorganisaties aangesloten.