Home
Nieuws
Agenda
Informatie
Organisaties
V-ID Terminal
Personen
Vacatures
Inspiratiedag
WDeals
Mijn WD
Contact

Poll

Heeft u belangstelling voor een WD café?


Ja
Nee
Twijfel
 
 
 

Subsidie voor herstructurering Groote Lindt

 
29 juni 2012
De provincie Zuid-Holland heeft een subsidie van ruim ? 1,6 miljoen toegekend aan de gemeente Zwijndrecht voor het herstructureren van bedrijventerrein Groote Lindt. De subsidie wordt tot 2018 gefaseerd uitgekeerd. Vanmorgen bracht gedeputeerde Govert Veldhuijzen een werkbezoek aan het bedrijventerrein en overhandigde de subsidie symbolisch aan Elbert Vissers, wethouder economie. De genodigden werden ontvangen in het kantoor van de Agro Delta Groep.

De provincie Zuid-Holland vervult een belangrijke rol in het stimuleren van verbetering van de bedrijfsomgeving. Met het verstrekken van de subsidie geeft de provincie een kwaliteitsimpuls aan de Zwijndrechtse economie. ?Bedrijventerrein Groote Lindt is net als De Geer van groot belang voor de economische ontwikkeling en werkgelegenheid van Zwijndrecht en de regio. De herstructurering zal het vestigingsklimaat versterken en daarmee de werkgelegenheid vergroten. Met de subsidie van ? 1,6 miljoen kunnen we samen met de ondernemers meer delen van het terrein aanpakken?, aldus wethouder Elbert Vissers.
 
Herziend plan
Na de vaststelling van het Herstructureringsplan Groote Lindt en de Geer in 2008 splitste het project zich op in twee delen. De herstructurering van bedrijventerrein De Geer kreeg voorrang en is inmiddels in volle gang. Gezien de economische situatie was de herstructurering van bedrijventerrein Groote Lindt lange tijd niet meer in beeld. Om toch delen van het plan te kunnen uitvoeren heeft de gemeente doorgewerkt en binnen de huidige financiële situatie gekeken naar de mogelijkheden en op grond hiervan eerder dit jaar een subsidieaanvraag ingediend bij de provincie.

Wensen en mogelijkheden
De gemeente Zwijndrecht gaat na de zomervakantie de mogelijkheden met de ondernemers van Groote Lindt verder uitwerken. De gemeente wil samen met de ondernemers bespreken welke aanpak noodzakelijk is en welke wensen en mogelijkheden er zijn.