Home
Nieuws
Agenda
Informatie
Organisaties
V-ID Terminal
Personen
Vacatures
Inspiratiedag
WDeals
Mijn WD
Contact

Poll

Heeft u belangstelling voor een WD café?


Ja
Nee
Twijfel
 
 
 

Talent Verzilveren: Werkschool van start

 
6 juli 2012
De regio Zuid-Holland Zuid heeft vanaf nu een Werkschool.
Alle partijen: onderwijs, werkgevers, UWV, de Werkschool en de wethouder van de centrumgemeente Dordrecht tekenden vandaag een samenwerkingsovereenkomst.

Bij de werkschool staat werk centraal en die is er voor jongeren tussen de 16 en 27 jaar die het niet redden in het regulier onderwijs. De werkschool ontzorgt de werkgever en de leerling krijgt begeleiding die nodig is om goed te functioneren op de werkvloer.

Jongeren gaan niet naar een schoolgebouw maar worden bij een werkgever geplaatst.
De school, de werkschoolregisseur en werkgever maken samen met leerling en ouders afspraken over een traject op maat. Op deze manier ?leren zij in de praktijk?. Na goed gevolg krijgen zij een diploma, dat ze meer kansen biedt op de arbeidsmarkt.

Vanuit het Regionaal Programma Arbeidsmarktbeleid is het initiatief genomen partijen bij elkaar te brengen. De missie van het programma is ?het ontwikkelen van een arbeidsmarkt die aansluit op de (toekomstige) vraag van het bedrijfsleven. Deze arbeidsmarkt sluit mensen in door het talent van mensen centraal te stellen in plaats van mensen uit te sluiten op basis van wat ze niet kunnen.?

Om de kans van slagen zo groot mogelijk te maken is het essentieel om vraag en aanbod op elkaar af te stemmen. Om die reden heeft wethouder Bert van de Burgt verschillende lunchbijeenkomsten georganiseerd met betrokken partijen vanuit het onderwijs, werkgevers, UWV en overheid. Tijdens die bijeenkomsten is de basis gelegd voor de Werkschool.

Wethouder Van de Burgt is trots op het resultaat. ?Wij zijn uniek in dit proces en in wat wij al bereikt hebben. Een Werkschool met daarin het UWV  voor de middelen, de werkgevers voor de werkplekken, het onderwijs voor de opleiding en het programma Arbeidsmarktbeleid voor de regie. Er is een goede structuur die leidt tot een goede samenwerking en goede resultaten en dus kansen voor jongeren.?