Home
Nieuws
Agenda
Informatie
Organisaties
V-ID Terminal
Personen
Vacatures
Inspiratiedag
WDeals
Mijn WD
Contact

Nieuws

Afbeelding van VAN LEEUWEN BUIZEN GROEP RONDT OVERNAME BENTELER DISTRIBUTION SUCCESVOL AF
VAN LEEUWEN BUIZEN GROEP RONDT OVERNAME BENTELER DISTRIBUTION SUCCESVOL AF

29 november 2019
Afbeelding van SAMEN SLIM
SAMEN SLIM

25 november 2019
Afbeelding van Weekendafsluiting fietsbrug Amstelwijck
Weekendafsluiting fietsbrug Amstelwijck

25 november 2019
 
 
 

Uitnodiging benefietconcert Bamenda

 
Kom luisteren naar jazz en soul op vrijdag 16 november en zorg dat 125 dove kinderen nieuwe leslokalen krijgen én dat 45 mentaal gehandicapte kinderen in Bamenda, Kameroen professionele zorg kunnen krijgen.

Graag nodigen wij u uit voor een benefiet-concert op vrijdagavond 16 november. Met deze avond willen wij geld inzamelen voor dove, slechthorende en mentaal beperkte kinderen in Bamenda in het West-Afrikaanse Kameroen. Wij rekenen graag op uw aanwezigheid. Komt u ook?

Op deze avond treden twee artiesten met Kameroense ?roots? vrijwel belangeloos op: soulzanger Blick Bassy en soul/jazz-zangeres Ntjam Rosie. Daarnaast zullen jongeren uit Dordrecht samen met professionele muzikanten nummers zingen uit de musical Porgy  & Bess. Ook zal u kunnen kiezen uit heerlijke taarten, spijzen en dranken. Én kunt u bij kraampjes bijzondere artikelen uit Kameroen kopen. De eerste 30 personen die kaarten reserveren, maken kans op een backstage-ontmoeting met de artiesten.

Programma
19.00        Zaal open
19.30        Optreden soulzanger Blick Bassy
20.25        Pauze
21.10        Optreden Dordtse jongeren met repertoire uit Porgy & Bess
21.30        Optreden jazz-zangeres Ntjam Rosie
22.00        Afsluiting

De opbrengst gaat zoals vermeld naar gehandicapte kinderen in Bamenda. Meer specifiek, twee lokale organisaties in Bamenda zullen met het concert worden ondersteund: het Mbingo-instituut en het Wakka-centrum.

Mbingo-instituut
Het geld voor het Mbingo-instituut, dat lager onderwijs aan dove en slechthorende kinderen geeft, zal gebruikt worden voor de bouw van nieuwe leslokalen. De leerlingen zitten tijdelijk in oude barakken bij een ziekenhuis, die kunnen echter elk moment worden terug geëist.

Wakka-centrum

Het zorgcentrum voor kinderen met een mentale handicap zal medio 2013 worden geopend. Het personeel heeft nog trainingen nodig om 24 uur per dag professionele individuele zorg te kunnen geven aan 40 zwaar mentaal gehandicapte kinderen. Een deel van de opbrengst is hiervoor bestemd.


Vrijdag 16 november belooft een avond vol jazz en veel soul te worden. Vooral dankzij de bijdragen van de artiesten Blick Bassy en Ntjam Rosie.

Blick Bassy uit Kameroen is zanger, gitarist en percussionist. Hij wordt beschouwd als één van de grote nieuwe talenten van de Afrikaanse muziek. Met zijn warme, gloedvolle soulstem verbindt hij diverse Afrikaanse muziekstijlen met bossa nova en jazz. Voor zijn laatste CD liet hij zich inspireren door muziek uit Centraal Afrika, Benin, Senegal en Brazilië.

Ntjam Rosie is geen doorsnee jazz-vocaliste. Zij omschrijft haar eigen stijl als 'Afropean Soul in a Jazzy state of mind'. Zij wordt geïnspireerd door artiesten als George Duke, Stevie Wonder, Patrice Rushen, Syreeta and Miriam Makeba. Haar laatste CD is een mengsel van Braziliaanse grooves, Afrikaanse elementen, jazz en veel soul.         

Kaartverkoop en locatie

Het benefietconcert vindt plaats in de Trinitatiskapel aan de Vriesestraat 20-22 in Dordrecht en begint om 19.30 uur. De zaal is vanaf 19.00 uur open. Kaarten kosten in de voorverkoop ?12,50 en op de avond zelf ?15. U kunt kaarten reserveren door een e-mail te sturen naar info@dordrecht-bamenda.nl.

Zusterstad Bamenda
Sinds 1996 heeft de gemeente Dordrecht een stedenband met de gemeente Bamenda in het West-Afrikaanse Kameroen. Een stedenband is een formele vriendschapsband met als doel om kennis uit te wisselen en van elkaars cultuur te leren. Stichting Dordrecht-Bamenda stimuleert Dordtenaren om contacten te leggen met inwoners van Bamenda.

Wij zien u graag op vrijdagavond 16 november in de Trinitatis kapel te Dordrecht.

Vriendelijke groet,


Astrid Helder,
Coördinator Stichting Dordrecht-Bamenda


P.S. Als u kaartjes reserveert via info@dordrecht-bamenda.nl, maakt u kans op een backstage- ontmoeting met Blick Bassy en Ntjam Rosie. Stuur daarom snel een e-mail en weet zeker dat u kan genieten van de soul- en jazz-muziek op 16 november. Het aantal plaatsen zijn beperkt.

PDF document
PDF document 278,79 KB
10 oktober 2012 16:19