Home
Nieuws
Agenda
Informatie
Organisaties
V-ID Terminal
Personen
Vacatures
Inspiratiedag
WDeals
Mijn WD
Contact

Poll

Heeft u belangstelling voor een WD café?


Ja
Nee
Twijfel
 
 
 

UITNODIGING EENDAAGSE ‘HANDS ON' WORKSHOP SMART INDUSTRY

 
14 juni 2019
“Digitalisering en cyber-security op de fabrieksvloer en productie equipment in de maakindustrie”
Met het koppelen van de werkvloer aan het kantoordomein en het internet, ontstaan cyberrisico’s. Welke risico’s zijn dit? En hoe kunt u ze minimaliseren? Op 28 juni organiseert fieldlab Smart Industry de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht hierover een eendaagse training. Als belangrijke partner in ons netwerk, nodigen we u graag uit om met 2 personen kosteloos van deze training gebruik te maken. De training is geschikt voor management/operationeel technisch equipment/systeem beheer met een HBOkennisniveau of MBO met extra ICT en/of PLC ervaring. In totaal zijn er 24 plaatsen beschikbaar.

Aanmelden vóór 16 juni via innovatiemanager Daan Wortel: dwortel@duurzaamheidsfabriek.nl

De opkomst van het Internet of Things stuwt het belang van data en datagebruik verder op. Steeds meer productieapparatuur wordt aan het fabrieksnetwerk en aan het Internet gekoppeld. Met de grotere hoeveelheden data kunnen, na dataverwerking en visualisatie, processen worden bijgestuurd. In Industrie 4.0/Smart Industry verband is massaal gekozen om over te gaan op de OPC UA standaard. Ook worden open source oplossingen steeds krachtiger.

Maar productielijnen en apparatuur moeten wel veilig worden gekoppeld. Bij een hack kan de schade al groot zijn, maar waar er productieapparatuur wordt aangestuurd, zijn er ook veiligheidsrisico’s en eisen. Wat houdt fabrieksvloer en equipment datacollectie in en wat kan ik met die data. Wat is de OPC UA standaard, wat is de status van open source systemen en hoe past ik die toe en vooral hoe maak ik mijn systeem cyber veilig? Op het einde hebben deelnemers inzicht hoe ze e.e.a. zelf kunnen toepassen.

WORKSHOP MET DRIE ONDERDELEN:
> Hoe kun je eenvoudig automatische data uit equipment en van de werkvloer verzamelen
> En doe je dat cyber veilig en hoe cyber risico’s beheerst kunnen worden;
> 4 praktische trainingen met Industriële I/O, een PLC en een (Raspberry)Pi computer, waarbij deelnemers zelf aan de slag gaan met data collectie en visualisatie terwijl ze ondertussen gehackt worden en steeds beter leren hun data op een cyber veilige wijze te verkrijgen.

De workshop is mogelijk gemaakt met een opstartsubsidie van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, om in het kader van het Smart Industry programma, de cyber veiligheid in de industrie te vergroten. (zie eventueel ook https://github.com/ejsol/Smart-Industry-zelf-aan-de-slag.git)