Home
Nieuws
Agenda
Informatie
Organisaties
V-ID Terminal
Personen
Vacatures
Inspiratiedag
WDeals
Mijn WD
Contact

Poll

Heeft u belangstelling voor een WD café?


Ja
Nee
Twijfel
 
 
 

Uitnodiging Gebiedsconferentie 2018

 
21 maart 2018
Deltaprogramma Rijnmond-Drechtsteden
Op maandag 4 juni 2018 organiseren we de Gebiedsconferentie 2018 van Deltaprogramma Rijnmond-Drechtsteden. Een conferentie door en over het Deltaprogramma Rijnmond-Drechtsteden. U bent van harte welkom! Ontvangst is vanaf 12.00 uur en rond 16.30 uur sluiten we de Gebiedsconferentie af met een netwerkborrel.

Deltaprogramma Rijnmond-Drechtsteden werkt nu ruim drie jaar met veel partners samen aan de uitvoering van de Voorkeursstrategie Rijnmond-Drechtsteden. Het gaat bij Rijnmond-Drechtsteden niet alleen om het borgen van de waterveiligheid, maar ook om verbindingen te leggen met de ruimtelijke en economische ontwikkelingen. Daarnaast werkt het Deltaprogramma in deze regio aan de zoetwatervoorziening en aan de aanpak van andere klimaatopgaven, zoals wateroverlast, hitte en droogte. Dit is complex en uitdagend. Daarom is het belangrijk om samen in onze regio te blijven doorwerken aan een duurzame en veilige delta!

Programma
We ontvangen u graagvanaf 12.00 uur. Onder het genot van een broodje heeft u de gelegenheid te praten met de andere deelnemers.

Voor nieuwkomers, zoals nieuwe wethouders of raadsleden, en betrokkenen die behoefte hebben om 'boven de bomen het bos weer eens te zien' is er een extra presentatievan 11.30 uur tot 12.15 uur. In een vogelvlucht geven we een terugblik over het Deltaprogramma, met bijzondere aandacht voor het Deltaprogramma Rijnmond-Drechtsteden.

Om 13.00 uur begint het plenaire gedeelte van de Gebiedsconferentie, waarbij de actualiteiten in en rondom het Deltaprogramma in de breedte aan de orde komen.

Na het welkom van dagvoorzitterElisabeth van den Hoogen opent de voorzitter van het gebiedsoverleg en burgemeester van de gemeente Rotterdam,Ahmed Aboutaleb, de Gebiedsconferentie.

Door de programmamanager van Deltaprogramma Rijnmond-Drechtsteden,Ina Konterman, wordt u daarna kort bijgepraat over de recente ontwikkelingen binnen het Deltaprogramma Rijnmond-Drechtsteden.

Ruimtelijke Adaptatie is één van de belangrijke speerpunten van het Deltaprogramma. Wethouder van de gemeente Krimpenerwaard Ria Boere, dijkgraaf Hans Oosters en gedeputeerde Rik Janssen lichten met enkele mooie praktijkvoorbeelden toe hoe in deze regio aan ruimtelijke adaptatie wordt gewerkt.

Ook willen we u graag meenemen in de nieuwste inzichten rondom klimaatveranderingen. NOS-weerman en glacioloogPeter Kuipers Munneke neemt u met zijn kennis van zaken mee in het verhaal over de verwachte klimaatverandering.

Waterveiligheid is ook verbonden met andere maatschappelijke transities, zoals de energietransitie, circulaire economie en digitalisering. We hopen u te verrassen met enkele prikkelende voorbeelden!

Tot slot gaat Elisabeth van den Hoogen in gesprek met deltacommissarisWim Kuijken.

Van 15.00 uur tot 16.30 uur kunt u deelnemen aan één van de vijf workshops. De thema’s van de workshops zijn:

• Versnelde zeespiegelstijging. Wat als..
• Stresstest, risicodialoog, ruimtelijke adaptatie – hoe hou je het hoofd boven water?
• Evacueren… begin er maar aan
• De burger is ook een mens
• De omgevingsvisie: dé kans voor integratie van klimaatadaptatie?!

Voor meer informatie over de workshops klikt uhier.

Na de workshops kunt u onder genot van een drankje en hapje napraten.Rond 17.30 uur is de Gebiedsconferentie afgelopen.

Wie kunt u ontmoeten?
De Gebiedsconferentie wordt eenmaal in de twee jaar georganiseerd voor alle betrokkenen en belangstellenden. Uitgenodigd zijn vertegenwoordigers (bestuurlijk en ambtelijk) van gemeenten, provincies, waterschappen, veiligheidsregio’s en het Rijk die werken aan de uitvoering van de Voorkeursstrategie van Deltaprogramma Rijnmond-Drechtsteden, betrokkenen van maatschappelijke organisaties, kennisinstellingen en bedrijven, en vertegenwoordigers van andere deelprogramma’s van het Deltaprogramma.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden via de website https://gebiedsconferentie2018.komtuook.com voor de Gebiedsconferentie en de workshops.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Corrie de Jongh, via: info-deltaprogrammarijnmonddrechtsteden@rws.nl of 06 81 52 74 47.

Tot ziens op de Gebiedsconferentie!


Met vriendelijke groet,


Ahmed Aboutaleb
Voorzitter Gebiedsoverleg Deltaprogramma Rijnmond-Drechtsteden