Home
Nieuws
Agenda
Informatie
Organisaties
V-ID Terminal
Personen
Vacatures
Inspiratiedag
WDeals
Mijn WD
Contact

Poll

Heeft u belangstelling voor een WD café?


Ja
Nee
Twijfel
 
 
 

Valk Welding opnieuw bekroond tot Best Managed Company

 
12 juni 2012
Valk Welding is door Deloitte voor de tweedeachtereenvolgende keer tot een van de best geleide bedrijven van het midden- engrootbedrijf van Nederland bekroond. De kwalificatie maakt onderdeel uit vanhet Deloittes ?Best Managed Companies? programma. Deloitte organiseerde hetBest Managed Companies programma dit jaar voor de vijfde keer. Deloittebeoordeelde hiervoor de strategie, de bedrijfsvoering en de resultaten van intotaal 152 niet-beursgenoteerde Nederlandse ondernemingen.Een onafhankelijke jury koos hieruit uiteindelijk 72 ondernemingen die een jaarlang de titel ?Best Managed Company? mogen voeren. 


Valk Welding viel op vanwege sterkemarktpositie die het bedrijf op weet te bouwen in verschillende Europese landenmet de ontwikkeling en installatie van innovatieve lasrobotiseringsoplossingen.CEO Remco H. Valk wil hiermee de jarenlang opgebouwde kennis op het gebied vanlasrobotisering verder exploiteren naar de andere Europese landen. Remco H.Valk: ?Daarmee zijn we minder afhankelijk van alleen de Nederlandse en Belgischeindustrie. Het Best Managed Companies programma benadrukt het succes van onzestrategie. Bovendien biedt de feedback die we van Deloitte krijgen op onzebedrijfsvoering verdere handvatten voor de toekomst. Het komende jaar zullen weons verder richten op de ontwikkeling van klantspecifieke software om de flexibiliteit van robotinzetin de lasproductie verder te verhogen.' De jury keek in haar beoordelingniet alleen naar winstgevendheid en financiële structuur, maar ook naar deinterne organisatie, sociaal beleid, servicegerichtheid en marketingstrategie.


Valk Welding bouwt en levert lasrobotinstallaties voor de metaalbewerkendeindustrie op basis van Panasonic en Fanuc robots. Het bedrijf bouwt haarinstallaties in de hoofdvestiging in Alblasserdam en bedient de landen buitende Benelux met eigen vestigingen in Denemarken, Tsjechië en Frankrijk. Hetaantal geïnstalleerde systemen is inmiddels de 2000 gepasseerd. Valk Weldingbehoort daarnaast met de maandelijkse levering van ruim 600 ton lasdraad tevenstot de grootste onafhankelijke leveranciers van lasdraad en lastoebehoren.


Wat betreft het Best Managed Companiesprogramma is Deloitte zelf enthousiast over de groepsresultaten van dit jaar.Herman Roose, partner bij Deloitte en juryvoorzitter Best Managed Companies:?Ondanks de economische tegenwind laten de bedrijven prima cijfers zien. Desleutel tot dit succes lijkt een sterke focus op innovatie waardoor men zichgoed door de crisis lijkt te slaan.? Roose vervolgt: ?succesvolle bedrijvenzijn continu bezig met de volgende stap, de toekomst. Zij passen niet alleen opde winkel maar zijn gericht bezig met de ontwikkeling van nieuwe producten,diensten of markten.? De jury van Best Managed Companies is van mening datjuist in de komende jaren bedrijven met innovatie in hun DNA het verschil gaanmaken.


Foto: directie Valk Welding B.V. (Remco H.Valk en Adriaan Broere)