Home
Nieuws
Agenda
Informatie
Organisaties
V-ID Terminal
Personen
Vacatures
Inspiratiedag
WDeals
Mijn WD
Contact

Poll

Heeft u belangstelling voor een WD café?


Ja
Nee
Twijfel
 
 
 

Verkerk medewerkers zoeken het hogerop met de Future Class!

 
6 juni 2012
Zwijndrecht, 6 juni 2012 ? De Verkerk Groep is altijd op zoek naar functioneel leiderschap onder haar medewerkers. In juni 2011 is daarom een uniek project begonnen; de ?Future Class?. Dit interne initiatief is een opleidingstraject dat speciaal is opgezet voor jonge, enthousiaste toekomstige leidinggevenden van de Verkerk Groep waarbij de potentie aanwezig is om door te groeien in hun elektrotechnische carrière.

Het doel van de Future Class is om de projectorganisatie te verbeteren, de communicatie soepeler te laten verlopen en de werksfeer te optimaliseren. In samenwerking met IPV Opleiding & Training uit
?s-Hertogenbosch is een trainingsprogramma opgesteld. Tijdens dit trainingsprogramma zijn diverse zaken aan de orde gekomen zoals leidinggeven, communiceren, samenwerken, teamsamenwerking, time management, gespreksvoering, planmatig werken, kostenbeheersing en klantgerichtheid.

Onder de loep
Na een intensieve leerperiode werden de deelnemers van deze cursus eind april jl. verwacht om hun nieuwbakken kennis in de praktijk te brengen wat ze in het trainingsprogramma is aangeboden.
De heren waren gevraagd om in kleine groepjes de eigen afdeling kritisch onder de loep te nemen. Aan de hand van een bedrijfsmodel (Business Balanced Scorecard) werd de betreffende productie-eenheid op vier punten grondig doorgelicht: Financieel, Organisatie, Leidinggeven en Klantgerichtheid.

Conclusies en aanbevelingen

Door middel van een powerpointpresentatie werden uiteindelijk in gezelschap van de andere deelnemers en het voltallige directie-/managementteam van de Verkerk Groep de bevindingen middels een top vijf van verbeterpunten voorgedragen. Hierbij kwamen soms verrassende conclusies en aanbevelingen naar boven. Het was voor alle aanwezigen verfrissend om collega?s uit de buitendienst eens aan te horen hoe zij, op soms vernieuwende wijze, tegen verschillende zaken en procedures aankijken en deze ervaren.

Nieuwe lichting staat al klaar
Het goede nieuws eind van deze dag was dat alle deelnemers zijn geslaagd voor de Future Class. Het succes van de cursus kenmerkt zich in het feit dat er voor de deelnemers van de eerste lichting (Part I) zeer waarschijnlijk een nieuwe leergang zal worden aangeboden om gezamenlijk nóg verder in de materie te duiken.