Home
Nieuws
Agenda
Informatie
Organisaties
V-ID Terminal
Personen
Vacatures
Inspiratiedag
WDeals
Mijn WD
Contact

Poll

Heeft u belangstelling voor een WD café?


Ja
Nee
Twijfel
 
 
 

Waterbus best gewaardeerde OV van Nederland

 
25 april 2019
Reizigers zijn zeer tevreden als ze met de veerdiensten van Waterbus worden vervoerd. Ze waardeerden deze vorm van openbaar vervoer vorig jaar opnieuw met een hoog cijfer, een 8,5. Dat blijkt uit de jaarlijkse OV-klantenbarometer, een landelijk onafhankelijk onderzoek onder reizigers in het stads-en streekvervoer.

Inzet medewerkers

Rik Janssen, gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland: “In een dichtbevolkte en waterrijke provincie als Zuid-Holland is het noodzakelijk dat vervoer over water een goed alternatief is voor vervoer over de weg. Door innovaties zorgen we er voor dat er een fijnmazig en duurzaam OV-netwerk komt waardoor Zuid-Holland ook over water de best bereikbare provincie van Nederland is. Tevredenheid van reizigers staat hierbij centraal. Ik wil de medewerkers van de Waterbus hartelijk danken voor hun inzet iedere dag. Een mooi resultaat een paar dagen voor de start van de nieuwe aanbesteding voor personenvervoer over water”.
Hoogste score

De Waterbus, de veerdiensten tussen Dordrecht-Rotterdam en in de Drechtsteden, is met het cijfer van 8,5 eerste geworden in de landelijke rangordelijst. Na een score van een 8,0 in 2014, een 8,3 in 2015 een 8,5 in 2016, een 8,5 in 2017 wist Waterbus vorig jaar weer de waardering van een 8,5 van de reizigers te behouden. Het landelijk gemiddelde is een 7,7.

Reizigers van de Waterbus zijn vooral tevreden over de zitplaatsen in de Waterbus, de reissnelheid van het vervoermiddel, de vriendelijkheid van de medewerkers, het gemak bij het instappen en het kopen van een vervoersbewijs. De reizigers zien nog wel graag dat de informatie over vertragingen wordt verbeterd.
Ook tevreden over trein en bus

Ook over ‘land’ presteert Zuid-Holland met het openbaar vervoer in de jaarlijkse OV-klantenbarometer. De treindienst tussen Gouda en Alphen aan den Rijn wordt gewaardeerd met 7,8 als cijfer, hoger dan het landelijk gemiddelde van 7,7. Het busvervoer in de Hoekse Waard – Goeree-Overflakkee en de treindienst MerwedeLingelijn scoren een 7,6.

“Mooie scores waar we als Zuid-Holland trots op mogen zijn en een signaal dat we op de goede weg zijn het openbaar vervoer nog verder te verbeteren”, vertelde gedeputeerde Floor Vermeulen van de provincie Zuid-Holland bij het OV-Campus jaarcongres op 11 april, waar de resultaten van het jaarlijkse klanttevredenheidsonderzoek in het openbaar vervoer bekend werden gemaakt.