Home
Nieuws
Agenda
Informatie
Organisaties
V-ID Terminal
Personen
Vacatures
Inspiratiedag
WDeals
Mijn WD
Contact

Poll

Heeft u belangstelling voor een WD café?


Ja
Nee
Twijfel
 
 
 

Werkgevers tanken bij in automuseum

 
2 december 2011
Het jaarlijkse congres van de Werkgevers Drechtsteden (WD) begon gistermorgen als een schoolreisje. Even buiten de stad stapte het gezelschap in de bus die de ongeveer 250 leden en hun gasten - veel bestuurders uit de Drechtsteden - naar een geheime locatie bracht. Het bleek het Louwman Museum in Den Haag te zijn, dichtbij paleis Huis ten Bosch. Het anderhalf jaar geleden geopende museum bezit een enorme collectie oldtimers die ook nog eens prachtig staan opgesteld. Maar de autoliefhebbers konden er alleen in de middagpauze van genieten. Want de Industriedag, zoals het congres nog altijd heet, speelde zich af in de theaterzaal van het museum.

Daar kreeg het gezelschap inleidingen over het thema: ?De mens maakt het verschil?. Jan Renier Swinkels, de baas van bierbrouwer Bavaria sprak over leiding geven. ,,De deur van mijn kantoor is niet van eikenhout maar van glas. En hij staat ook altijd open.?? Dat tekent volgens hem de sfeer in het bedrijf waarbij de directie ervoor zorgt dat het personeel plezier heeft op de werkvloer. Oud-fractieleidster van GroenLinks, Femke Halsema, vertelde over haar eigen ontwikkeling in de politieke arena waarvan ze eind 2010 afscheid nam. In de eerste jaren ging ze gebukt onder de druk van de partij en de media.

Pas toen ze vrijer ging opereren en niet meer maniakaal de kranten las, ging het beter. Hoogleraar Herman Pleij sprak met ironie over de Nederlandse ondernemers. ,,Wij zijn geen jagers maar kooplieden die op een pragmatische manier tolerant zijn. We zeggen de dingen het liefst recht voor z?n raap.?? Maar dat leidt in het buitenland wel tot het imago van ?de botte Hollanders?.

Cabaretier Sjaak Bral had aan de wijsheid van prof. Pleij geen boodschap. In zijn uurtje peptalk riep hij zijn publiek op vooral eigenwijs te zijn. ,,Wie altijd met de kudde meehobbelt, loopt wel in de stront van anderen??, hield hij de zaal voor.


Burgemeester Brok van Dordrecht mocht tussen de bedrijven door nog een koninklijke onderscheiding uitreiken. Vertrekkend WD-bestuurslid Anton Reppel werd ridder in de orde van Oranje-Nassau vanwege zijn inspanningen voor een gezonde economische ontwikkeling van de Drechtsteden.

Mailapic