Home
Nieuws
Agenda
Informatie
Organisaties
V-ID Terminal
Personen
Vacatures
Inspiratiedag
WDeals
Mijn WD
Contact

Poll

Heeft u belangstelling voor een WD café?


Ja
Nee
Twijfel
 
 
 

Werkmaker verbindt MKB met werkzoekende vijftigplusser

 
20 maart 2018
Nieuw initiatief op de arbeidsmarkt maakt serieus werk van werk
Wat is de overeenkomst tussen MKB en werkzoekenden? Dat ze elkaar nodig hebben zonder zich ervan bewust te zijn. Om die koppeling te maken is er nu Werkmaker. Een initiatief dat met persoonlijk advies en een digitaal platform beide partijen dichter bij elkaar brengt.

Er is vraag naar mensen met werk- en levenservaring en een goede werkmentaliteit. Vooral kleine en middelgrote bedrijven weten niet welke potentiële arbeidskrachten er beschikbaar zijn. Er zijn vacatures, maar die zijn meestal niet te vinden via digitale en gedrukte media. Werkmaker maakt werkgelegenheid zichtbaar en inzichtelijk die niet via de reguliere wervingskanalen te zien is en helpt werkgevers en werkzoekenden elkaar te laten vinden.

Anders nadenken
MKB’ers stoppen hun ziel en zaligheid in hun bedrijf. Al hun energie gaat zitten in het dagelijkse reilen en zeilen. Echt goed nadenken over personele bezetting, uitbreiding of het invullen van doelstellingen, daar komen ze nauwelijks aan toe. En dan is er een grote groep werkzoekende vijftigplussers. Harde werkers met veel ervaring ervan die balen nu geen baan te hebben.
Werkmaker gelooft dat wie wil en kan werken daar ook de kans voor moet krijgen. Werkmaker helpt de 50plussers weer aan de slag te gaan bij een onderneming die bij hen past en adviseert het MKB op een andere manier over hun kansen na te denken.

Uithangbord voor vacatures
Werkmaker startte op 1 januari met een callcenter om bedrijven te bellen en te bezoeken. De eerste vacatures zijn opgehaald en nu te vinden op www.werkmaker.nl . Het gaat hier om persoonlijke dienstverlening voor micro- en kleine bedrijven van 2 tot 19 medewerkers in de regio Drechtsteden - Gorinchem, aangevuld met een digitaal platform als zichtbaar uithangbord voor de vacatures. Ook wordt op het platform het aanbod van werkzoekende vijftigplussers getoond.

Werkmaker is een initiatief van DMperspectief, een inschrijving op een innovatieregeling van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid om latente werkgelegenheid voor 50+ers in het MKB te ontsluiten.