Home
Nieuws
Agenda
Informatie
Organisaties
V-ID Terminal
Personen
Vacatures
Inspiratiedag
WDeals
Mijn WD
Contact

Poll

Heeft u belangstelling voor een WD café?


Ja
Nee
Twijfel
 
 
 

Werkzaamheden Merwedebrug Papendrecht / Papendrechtse brug 20-23 juli 2018

 
30 mei 2018
Wellicht kunt u het zich nog herinneren. De zomer van 2017 (vooral de weekenden!) was heel nat, waardoor één rijrichting van de brugklep van de MWB Papendrecht niet van een nieuwe slijtlaag is voorzien.

Deze werkzaamheden zijn daarom opnieuw ingepland in het weekend van 20 – 23 juli 2018. In dit weekend worden ook de bouten aangedraaid en waar nodig vervangen.

Reserveweekend is 17 – 20 augustus 2018.

We zijn nog in overleg met onze opdrachtnemer over hoe het werk wordt uitgevoerd. Op dit moment ga ik ervanuit dat de wijze van uitvoering hetzelfde is als die van vorig jaar. Dat betekent:
  • De rijrichting Dordrecht-Papendrecht ter hoogte van de brug over de beneden Merwede is gestremd. Inclusief toerit de Staart en afrit Papendrecht.
  • De werkzaamheden worden uitgevoerd tussen vrijdagavond 21:00 uur en maandagochtend 05:00, waarbij op vrijdag 20 juli vanaf 19.30 uur slechts één rijstrook beschikbaar is in deze richting.
  • Hulpdiensten kunnen het werkvak passeren.
  • We zullen weer alles in het werk stellen om de laatste OV bussen op vrijdagavond de brug te laten passeren.
  • Fietsers kunnen gebruik blijven maken van het fietspad (niet gestremd)
  • De brug kan niet worden bediend tijdens de werkzaamheden. De brug is gestremd voor de hoge scheepvaart over de Beneden Merwede van 20 juli 19:30 tot 23 juli 05:00 uur.

Op korte termijn willen we een afspraak maken met alle instemmende partijen over de hinder en de verkeersmaatregelen. Hiervoor ontvangen de betreffende organisaties nog een uitnodiging.