Home
Nieuws
Agenda
Informatie
Organisaties
V-ID Terminal
Personen
Vacatures
Inspiratiedag
WDeals
Mijn WD
Contact

Poll

Heeft u belangstelling voor een WD café?


Ja
Nee
Twijfel
 
 
 

Zesde editie OnderwijsRoute Alblasserdam Papendrecht

 
14 maart 2019
Bijna 200 tweedejaars VMBO-leerlingen van CSG De Lage Waard en het Willem de Zwijger College gaan donderdagochtend 7 maart op bezoek bij bedrijven, instellingen en organisaties in Alblasserdam en Papendrecht. Dit gebeurt in het kader van de OnderwijsRoute die dit jaar voor de zesde keer wordt gehouden. U bent van harte welkom hierbij aanwezig te zijn en hiervan verslag te doen.

Kijkje in de keuken
De leerlingen gaan op bezoek bij een bedrijf of organisatie in een sector waarvoor zij een voorkeur hebben. Dit kijkje in de keuken is bedoeld om hen te helpen bij het kiezen van het vervolg van hun opleiding. Leerlingen in deze leeftijd zijn op zoek naar wat ze leuk vinden en naar wat bij hen past. De OnderwijsRoute biedt leerlingen de kans dit te ervaren. De deelnemende bedrijven, instellingen en organisaties maken op hun beurt misschien wel kennis met een potentiële werknemer.

Deelnemende bedrijven
Aan deze zesde OnderwijsRoute nemen 25 bedrijven, instellingen en organisaties deel:

In Papendrecht: Albert Heijn Papendrecht, Cross Fit, Fokker Aerostructures, Gemiva-SVG Groep, Jumbo Westpolder, Pannenkoekenhuis Fritella, Politie (wijkagenten Papendrecht), Pon Power, Rabobank RIJT, Struijk Optiek, VandeGrijp IGS B. V. en Veth Propulsion

In Alblasserdam: ETB de Noord, FN Steel B.V., Haan Verhuizingen, Hak BV, Le Barrage, Lésec Beveiliging BV, Maat, PMR Hydraulics, Royal IHC, Safe Site BV, Stichting Waardeburgh (zorg voor ouderen), Tribus Pro en Valk Welding

Vervoer
Meerdere touringcars van De Snelle Vliet brengen de leerlingen van CSG De Lage Waard van adres naar adres. De leerlingen van het Willem de Zwijger College brengen een bezoek aan twee bedrijven, Struijk Optiek en Jumbo Westpolder en gaan naar deze twee bedrijven op de fiets. De bezoeken bij deze bedrijven zijn gepland van 9.00 – 10.00 uur en van 10.30 – 11.30 uur.

Tijdens het bezoek
Een bezoek duurt ongeveer een uur. De leerlingen krijgen een rondleiding en komen meer te weten over de activiteiten van het bedrijf of de organisatie en over de betreffende branche. Ook gaan de leerlingen zelf aan de slag. De leerlingen zijn op school voorbereid op het bezoek en hebben vragen bedacht.

Programma
08.45/9.05 Aankomst van de leerlingen bij eerste bedrijf
09.00-10.00 Ronde 1
10.00-10.45 leerlingen wisselen van bedrijven
10.45-11.050 aankomst leerlingen bij 2de bedrijf
11.00-12.00 Ronde 2
12.00 leerlingen terug naar school