Home
Nieuws
Agenda
Informatie
Organisaties
V-ID Terminal
Personen
Vacatures
Inspiratiedag
WDeals
Mijn WD
Contact

Poll

Heeft u belangstelling voor een WD café?


Ja
Nee
Twijfel
 
 
 

Zonnepanelen en energie besparen op bedrijventerrein De Geer

 
6 juni 2018
De gemeente biedt ondernemers van bedrijventerrein De Geer de mogelijkheid om collectief zonnepanelen op bedrijfsdaken te realiseren en energie te besparen.
Voor de ondernemers op de Geer die interesse hebben om mee te doen, organiseert de gemeente op 12 juni in samenwerking met de Stichting de Geer, Stichting Drechtse Stromen, de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid en Eblo Seating B.V. een energie(k) ontbijt.

Ook voor ondernemers is energie een urgent onderwerp geworden. Bedrijven zijn immers al verplicht om alle energiemaatregelen te nemen die met vijf jaar of minder terug te verdienen zijn. Door zelf energie op te wekken kunnen bedrijven nog een stap verder gaan in het verduurzamen van het energieverbruik én kosten besparen.De gemeente Zwijndrecht wil ondernemers graag helpen bij de omschakeling naar duurzaam energie gebruik en zo samen toe werken naar een energieneutrale gemeente in 2050.

Energie(k)ontbijt
Tijdens het ontbijt gaat wethouder Jacqueline van Dongen in op de noodzaak en het belang om samen te werken aan de energietransitie. Stichting Drechtse Stromen laat de voordelen zien van gezamenlijke opwek van zonne-energie. Welke mogelijkheden en subsidies zijn er en welke stappen moeten er gezet worden?De Omgevingsdienst laat zien welke energiebesparende maatregelen bedrijven kunnen nemen en hoe de dienst hen hierbij kan helpen met energiescans.We gaan met enkele pioniers op De Geer in gesprek over hun intrinsieke motivatie en successen.

Aanmelden
Ondernemers op bedrijventerrein De Geer kunnen zich aanmelden voor het ontbijt bij Inge van Diest (i.van.diest@zwijndrecht.nl). Wij ontvangen u aanmelding graag uiterlijk 8 juni.