Confed erkend als koploper sociaal ondernemen

Vrijdag 28 mei ontving Peter Hobbelen, CEO Confed Holding, het hoogst haalbare certificaat op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) uit handen van Peter Heijkoop, wethouder van Dordrecht. Hiermee behoort Confed tot de koplopers in sociaal ondernemerschap in Nederland

Sociaal en inclusief
Wethouder Peter Heijkoop, tevens voorzitter van VNG-commissie over de participatiewet, noemde Confed een voorbeeld voor andere bedrijven waar het inclusief en sociaal ondernemen betreft. Confed kan met recht trots zijn op deze erkenning. Eerder behaalde Confed al het trede 3 certificaat, waarmee het bedrijf aantoonbaar op duurzame wijze werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hier bovenop ontving Confed deze keer ook het PSO 30+ certificaat, wat alleen is voorbehouden aan bedrijven waar minimaal 30% van de werknemers een arbeidsbeperking heeft of waar maatschappelijke of professionele integratie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt centraal staat.

Erkenning
“Voor Confed is dit een prachtige erkenning van waar we voor staan,” zegt Peter Hobbelen. “Wij zetten ons iedere dag in voor de hoogwaardige hightech producten die we maken, maar ook voor inclusie op de werkvloer. Dat betekent dat we naar mogelijkheden kijken in plaats van naar beperkingen. Elke dag weer bewijzen we dat een gezond bedrijfsresultaat en sociaal ondernemerschap prima hand in hand gaan. Natuurlijk hopen we hiermee ook andere bedrijven te inspireren.”

Over Confed
Confed is een hightech onderneming met hart voor mens en techniek. Confed is actief op het gebied van ontwikkeling en assemblage van elektronische, elektrische en elektromechanische producten en componenten op klantspecificatie. Op de drie vestigingen in Dordrecht, Amersfoort en Slowakije werken zo’n 400 medewerkers iedere dag aan winst voor iedereen.

Over PSO
De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is een wetenschappelijk onderbouwd kwaliteitskeurmerk van TNO. Dit keurmerk geeft aan in welke mate organisaties meer dan gemiddeld sociaal ondernemen, gericht op kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt. Zie www.pso-nederland.nl.

(Van links naar rechts: Peter Heijkoop, wethouder van de gemeete Dordrecht, Karen van Rijs, P&O adviseur Confed Dordrecht en Dieter van Hassent, locatiemanager Confed Dordrecht)