De toekomstbestendige thuiswerkplek – online event

Maak werk van thuiswerk

  • Professioneel videobellen vanuit huis: etiquette bij videobellen
  • Slimme communicatieoplossingen om optimaal bereikbaar te blijven
  • Gezond en fijn werken met een ergonomische werkplek
  • Omgaan met cyberveiligheid (42% van de bedrijven werkt nog steeds onveilig)

‘Horen jullie mij?’ ‘Je microfoon staat nog uit’… Thuiswerken. De één is er weg van, de ander zit bij nader inzien toch liever op kantoor. Het lijkt er in ieder geval op dat we eraan zullen moeten wennen. Maar hoe pak je dit als ondernemer succesvol aan?

Vijf boeiende sprekers nemen u mee in de wereld van het thuiswerken. Van humoristisch videobel etiquette tot serieuze cyberveiligheid en van de ergonomische werkplek tot beter bereikbaar blijven op afstand.

Als ondernemer kijk je verder dan de dag van vandaag, we zien dan ook dat de manieren waarop mensen in de toekomst met elkaar communiceren sterk veranderen. Maar de behoefte blijft bij iedereen hetzelfde: aangenaam werken. Op donderdag 26 november organiseren Werkgevers Drechtsteden en 4COM in samenwerking met verschillende bedrijven het online evenement De toekomstbestendige thuiswerkplek”. Met dit evenement willen we kennis delen door bedrijven met elkaar te verbinden. Wij geloven dat door kennis te delen, we als ondernemers in de Drechtsteden samen succesvoller zijn.

 

Professioneel videobellen vanuit huis: etiquette bij videobellen
Het is ondertussen al bijna gewoon aan het worden: thuiswerken is de norm. We zien onze klanten, collega’s en medebestuurders voor een groot gedeelte alleen nog maar digitaal. Omdat het relatief nieuw is, zijn we nog zoekende naar de beste manier om te videobellen, want ondertussen willen we natuurlijk wel dat het zo goed mogelijk gaat. We herkennen het allemaal: je zit een half uur naar iemands voorhoofd te staren of in andermans neusgaten te kijken als de camerapositie niet optimaal is. En ook die kat die opeens in beeld verschijnt is grappig, maar niet echt professioneel. Marlous neemt ons in vogelvlucht mee naar een paar veel voorkomende situaties waarin het bij videobellen nog wel eens verkeerd kan gaan. Ze geeft daarbij een paar tips om het videobellen zo gemakkelijk mogelijk te maken. Handig wanneer je met je collega’s moet overleggen, maar super als je tegenover een klant zit!

Marlous de Haan is expert op het gebied van videobellen. Ze begeleidt online meetings en geeft o.a. lezingen en trainingen in hoe je succesvol kunt videobellen. Ze is auteur van het recent verschenen boek “Videobellen Etiquette”. Als fysiotherapiewetenschapper verdiept zij zich in de fysieke, mentale en sociale gevolgen die veroorzaakt worden door het gebruik van mobiele apparaten. Daarnaast is ze gespecialiseerd in nomofobie, de oorzaak van de verslaving aan de smartphone. Eerder schreef ze het boek “Smartphone Etiquette”. Meer informatie: www.marlousdehaan.nl

Slimme communicatieoplossingen
Paul van Utrecht (4COM Dordrecht) vertelt over hoe u als ondernemer altijd & overal bereikbaar bent. Van integrale platforms als Microsoft Teams tot allerlei specialistische tools en middelen, er kan vaak meer mee dan u denkt. Laat u meenemen in de wereld van connectiviteit.

De ergonomische werkplek
Hoe richt je een ergonomische werkplek in? En wat kunt u als ondernemer doen om je medewerkers op een duurzame manier thuis te laten werken? In gesprek met William de Gelder (DSN) en Jordy den Engelsman (Eureka Fysiotherapie) over hoe u op een vitale en aangename manier thuis werkt.

Cyberveiligheid
Waar zit het grootste beveiligingslek van uw organisatie? En hoe weet u of u écht beveiligd bent? Tom de Haan (Cyberspecialist Drechtsteden) gaat verder in op hoe ook uw bedrijf straks optimaal is ingericht tegen cybercriminaliteit.

 Na dit online event:

  1. Kent u de belangrijkste videobellen etiquette
  2. Heeft u concrete handvatten om slimmer op afstand samen te werken
  3. Weet u alles over de ergonomische thuiswerkplek
  4. Weet u alles van cyberveiligheid

Datum:                   𝗗𝗼𝗻𝗱𝗲𝗿𝗱𝗮𝗴 26 𝗻𝗼𝘃𝗲𝗺𝗯𝗲𝗿
Tijd:                         𝟭𝟲.𝟬𝟬 𝘂𝘂𝗿 – 17:00
Live te volgen via uw laptop, computer of telefoon!

Bent u erbij? U kunt zich hieronder aanmelden voor het online event ‘De toekomstbestendige thuiswerkplek’.

Het evenement is afgelopen.

Aankomende Events

april 2024
mei 2024
juni 2024
20 jun 2024
16:30 - 18:30

Zomer BBQ

Duurzaamheidsfabriek
september 2024
oktober 2024
november 2024
december 2024
Geen evenementen gevonden!