Kijk het WD Webinar corona op de werkvloer terug

Corona. Er komt veel bij kijken. Veel werkgevers worden overspoeld met de vele mogelijkheden en verplichtingen die vanuit de Nederlandse regering en het RIVM worden opgelegd. Als werkgever heeft u de plicht om voor een veilige werkomgeving te zorgen nu er steeds meer mensen terugkomen naar kantoor. Waar moet u wettelijk gezien rekening mee houden en hoe werkt dat nu eigenlijk in de praktijk?

Om inzicht en overzicht te bieden rondom alle Corona regels, organiseerde Werkgevers Drechtsteden op donderdag 28 mei haar eerste webinar ‘Corona op de werkvloer’. Met succes! Live vanuit Schouwburg Kunstmin Dordrecht gaven advocaat Arbeidsrecht Pieter van den Brink en Arbo en Re-integratie expert Roel Swijnenburg antwoord op vele vragen die werkgevers op dit moment bezighouden.

Naast de vele verhelderende antwoorden gaven zowel Pieter van den Brink als Roel Swijnenburg aan dat er één heel belangrijk aspect is; communicatie. Communiceer met uw werknemers is hun advies. In deze periode heerst er veel onzekerheid en onrust. Corona is voor iedereen nieuw. Door open te communiceren en uw werknemers te betrekken bij de nieuwe werkelijkheid kunt een deel van deze onzekerheid en onrust wegnemen. Kijk ook samen naar het werk: wat is er wel mogelijk en hoe kunt u samen een bijdrage aan de oplossing leveren.

Mag een werknemer weigeren om te komen werken uit angst besmet te raken? Mag een werknemer een afgesproken vakantie weer intrekken na lichte corona klachten of door verval van reismogelijkheden? En hoe zit het nu met ziekmelden?

Deze vragen (en meer) werden gisteren beantwoord tijdens het WD Webinar corona op de werkvloer.

Wilt u het volledige WD Webinar terugzien? Dat kan!

Klik hier om het WD Webinar volledig terug te kijken.