Masterclass Mentale Veerkracht: vitaal MKB

De Dordrechtse Ondernemersvereniging (DOV) en Dordt Onderneemt, dat onderdeel is van de Gemeente Dordrecht, organiseren op 25 maart van 19.30 tot 21.00 een masterclass Mentale Veerkracht. Het is een gratis online meeting voor alle ondernemers uit Dordrecht en omstreken, maar ook als niet-ondernemer kun je aansluiten.  

Aanleiding is de onzekerheid bij ondernemers in de huidige tijd. We hebben niet kunnen voorzien dat begin 2021 nog steeds in het teken staat van beperkingen en uitdagingen. Naast de steunpakketten waar gebruik van gemaakt wordt, is er nog weinig aandacht voor verhalen op de impact en de leefwereld. 

Er zijn veel vragen die DOV en Dordt Onderneemt horen van ondernemers; Hoe ga ik om met de beperkingen en uitdagingen? Hoe ga ik om met onzekerheid, spanning, zorgen, angst, gelatenheid, verveling of stress? Waar heb ik als ondernemer invloed op en waarop niet? Waar steek ik energie in? 

Zodoende is het idee ontstaan om ondernemers een masterclass aan te bieden. Maarten Burggraaf, wethouder Economie, Financiën en Evenementen zal de gastspreker Sierd Nutma introduceren. Sierd is bekend op het gebied van mentale veerkracht en werkdruk. Als ex-commando, ondernemer van extreme expedities en trainer van high performance teams weet hij wat het betekent om succes te creëren in extreme omstandigheden. Hij wordt gezien als expert op het gebied van mentale veerkracht. Hij publiceerde boeken als  “Mentale Veerkracht voor Professionals” en “Werkdruk bestaat niet”. Op interactieve en avontuurlijke wijze laat hij zien wat jij kan doen om jezelf staande te houden. (www.sierdnutma.nl). Het is mogelijk een gesigneerd boek “Mentale Veerkracht voor Professionals” te winnen als je deelneemt met de masterclass.  Ontdek in deze masterclass in informele setting hoe je als ondernemer en vooral als mens staande blijft in een wereld vol onzekerheden. 

In het tweede deel gaan we interactief met Dordtse ondernemers in gesprek over mentale veerkracht. We horen hoe zij zich staande houden en hoe ze omgaan met de uitdagingen in deze tijd. Er wordt inspiratie, tips en advies gegeven. Je kunt vooraf een vraag indienen (bij de aanmelding) en ook kun je als deelnemer actief meedoen. Hoe we dit vormgeven hoor je tijdens de masterclass. Het wordt een interactieve sessie met veel dynamiek en open dialoog.

Het doel is dat de bijeenkomst bijdraagt aan het welzijn van het MKB in Dordrecht. We willen dat iedere deelnemer er inspiratie uit haalt. Het mooiste is als bepaalde denkpatronen of kernovertuigingen kunnen worden omgebogen. Maar de masterclass is ook bedoeld voor herkenning, erkenning en het gevoel er niet alleen voor te staan. 

Bovendien missen we als DOV en Dordt Onderneemt de samenkomsten en vinden het ook vooral heel erg prettig op deze wijze in contact te komen en iets aan te bieden aan de Dordtse ondernemers!

Doe gratis mee met de masterclass Mentale Veerkracht via www.dov.nl/masterclass