Tot €25.000 subsidie ontvangen voor de ontwikkeling van uw medewerkers?

Ontwikkeling binnen uw organisatie is belangrijk. En daarbij gaat het niet alleen om de ontwikkeling van het bedrijf zelf, de systemen en de cijfers. Nee, ontwikkeling gaat ook – of juist – over uw medewerkers. Want waar zou je bedrijf zijn zonder hen? Betrokken en gemotiveerde medewerkers zijn immers van grote toegevoegde waarde voor uw organisatie. Voor dit nieuwe jaar zijn er misschien al plannen voor extra ontwikkeling en opleiding binnen de organisatie. Dan kan de SLIM-regeling een interessante subsidie zijn.

Binnen het MKB is het minder gebruikelijk dat medewerkers zich blijven ontwikkelen met een studie. Als werkgever heb je hier vaak minder tijd en geld voor in huis dan grotere bedrijven. Met de SLIM-regeling wil het kabinet dit gaan oplossen door een bijdrage te leveren aan initiatieven gericht op het stimuleren van leren en ontwikkelen. Naast MKB ondernemingen kunnen ook grotere bedrijven uit de horeca, de landbouw en de recreatiesector aanspraak maken op subsidie.

Van opleidingsplan tot loopbaanadvies

Onder de SLIM-regeling valt een groot scala aan activiteiten. Van het in kaart brengen van de scholingsbehoefte binnen de organisatie tot het verkrijgen van loopbaan- of ontwikkeladviezen voor jouw medewerkers. Ook het bieden van praktijkleerplaatsen en het invoeren van een ontwikkelmethodiek vallen onder andere binnen de SLIM-regeling. 

Hoeveel subsidie kun je maximaal aanvragen?

Voor MKB-ondernemingen is het mogelijk om een maximaal subsidiebedrag van €25.000 te ontvangen. Voor samenwerkingsverbanden is dit €500.000 (waarbij maximaal €200.000 per samenwerkingspartner) en voor grootbedrijven is dit €200.000.

Nieuwe aanvraag ronde: 1 maart 2021

Er zijn verschillende aanvraagrondes voor de SLIM-regeling. De eerstvolgende ronde voor het MKB loopt van 1 tot en met 31 maart. Samenwerkingsverbanden en grootbedrijven kunnen jaarlijks aanvragen indienen van 1 april tot en met 30 juni. 

Meer weten over de SLIM-regeling?

Wilt u meer weten over de SLIM-regeling of hulp bij het succesvol indienen van jouw aanvraag? Lees dan hier verder of neem vrijblijvend contact op met Sabine de Grauw van IMC (s.degrauw@imcosa.nl) of één van haar andere collega’s op telefoonnummer 0184 – 496 807.