Seminar data value Drechsteden measure = treasure

Wanneer: 20 september 2023
8:30 – 17:00 (incl. lunch en borrel)

Waar: Duurzaamheidsfabriek
Leerparkpromenade 50, 3312 KW Dordrecht

Artificial Intelligence en Data Value zijn de nieuwe trends in de digitale transitie. Voor veel ondernemers nog een container begrippen. Data Value Drechtsteden (DVD) is een innovatieproject van de Duurzaamheidsfabriek en Werkgevers Drechtsteden waarin MKB bedrijven uitgenodigd worden op zoek te gaan naar de waarde van gegevens binnen en buiten hun bedrijf. In het seminar Measure=Treasure op 20 september wordt daarvoor een aanzet gegeven.

Naast de digitalisering van hardware worden ook de onderliggende processen steeds meer bepaald door algoritmes die gebruik maken van grote hoeveelheden gegevens. Big Data, machine learning, Internet of Things, Artificial Intelligence en Blockchain het zijn nieuwe technologieën waar ondernemers mee om moeten leren gaan en die disruptief kunnen zijn voor jouw bedrijf. Wat je nu nog op de traditionele wijze doet, kan binnenkort door een digitalisering zijn overgenomen en ben je als onderneming overbodig. Als onderneming weet je veel van jouw klanten en toeleveranciers en zijn data een verborgen schat voor innovatie en transformatie. Meten is dus niet langer alleen weten maar heeft veel waarde. Ondernemers moeten dus hun kennis en kunde leren vernieuwen.

Na de inloop vanaf 8.30 uur zal Daan Wortel (directeur Duurzaamheidsfabriek) om 9.00 uur het seminar openen. Vervolgens wordt de toon gezet door de keynote speaker Danny Mekić, innovator en boardroom-adviseur over toekomststrategie, innovatie & digitale transformatie.

Keynote speaker (9.15-10.00 uur)

Succesvol en winstgevend digitaal transformeren: is jouw onderneming klaar voor de toekomst?
Danny Mekić

Innovatie- en technologie expert Danny helpt organisaties zichzelf opnieuw uit te vinden. Dat doet hij door de wereld van morgen vorm te geven, effectieve innovatie strategieën te implementeren en technologie succesvol in te zetten om innovatieve producten, diensten, klantervaringen en werkwijzen te ontwikkelen. Tijdens zijn keynote deelt hij zijn visie op de snel veranderende wereld, staat hij stil bij technologische ontwikkelingen en laat hij zien hoe je met een ondernemende mindset jouw organisatie succesvol en winstgevend digitaal kunt transformeren.


Hij richtte als vijftienjarige in 2002 een internetbedrijf op. Mekić stopte twee jaar later, op zeventienjarige leeftijd, met zijn middelbare school om zich volledig te kunnen richten op zijn ondernemersactiviteiten. Zonder vwo-diploma werd Mekić in 2007 alsnog toegelaten tot de Universiteit van Amsterdam (UvA) voor het volgen van de honours studie Rechtsgeleerdheid. In 2008 werd hij genomineerd voor student-ondernemer van het jaar en stond hij in het blad Quote als jongste ‘hoogvlieger’. Begin juni 2009 werd hij uitgeroepen tot een van de 50 grootste Nederlandse talenten (weekblad Elsevier) en tot meest succesvolle jonge ondernemer van Nederland (ondernemersblad Sprout). Sinds 2011 is hij partner bij NewTeam, een adviesbureau op dat zich richt op strategische vraagstukken van organisaties.

Daarna worden de deelnemers opgedeeld in vijf groepen en langs vijf digitale use cases van de consortiumpartners in DVD geleid via een carrousel, elke stop duurt 20 minuten. Op die manier worden de ervaring en inspiratie van Danny Mekic omgezet in de praktijk. De bedrijven van DVD geven niet alleen uitleg over hun “treasure” aan data, maar bieden ook concrete vervolgstappen.

Data Value Drechtsteden Carrousel (10.20-12.20 uur)

In de carrousel gaan jullie aan de slag met bedrijven en andere deelnemers om in korte tijd ervaringen te delen op het gebied van data value en artificial intelligence en.
• Jump start innovation (Innovias)
• AI in één dag (Notilyze)
• Autonoom varen (Feedback Services)
• Data value voor proces optimalisatie (Flow Centre)
• Predictive maintenance (Kensan)

Na de lunch (12.20-13.20) presenteert Inbisco Management Systems, consortiumpartner in het DVD project, een exclusieve preview van het QHSE management systeem van de toekomst. Deze nieuwe oplossing combineert de nieuwste technologieën in AI, VR en Process Mining.

Quality, Health, Safety and Environment (13.20- 16.00 uur)

Dennis van Roosendaal – QHSE Manager – Matrans:
Effectief communiceren binnen de keten (SIPOC) met behulp van data.

Richard Damen – Manager Kwaliteit – Kalibra:
Door diverse databronnen te gebruiken, zorgen we voor een hoge kwaliteitsnorm bij zowel Kalibra als haar klanten.

Koos Leeuwenstein – Managing Director – INBISCO:
Het management systeem van de toekomst o.b.v AI, VR en Process Mining.

De dag wordt afgesloten met een borrel (16.00-17.00 uur).
Aanmelden via: https://www.inbisco.nl/nl/agenda/seminar-measure-treasure/