van Leeuwen neemt eerste Xcarb buizen ArcelorMittal feestelijk in ontvangst

Voor beide bedrijven is dit een belangrijke stap in hun duurzaamheidsstrategie.

Van Leeuwen en ArcelorMittal zijn een unieke samenwerking aangegaan om stalen buizen met bewezen lagere CO2 emissies aan de markt aan te bieden. De buizen met het duurzaamheidslabel “XCarb®”, geproduceerd door ArcelorMittal en gedistribueerd door Van Leeuwen, helpen klanten om tot maar liefst 75% te besparen op CO2 emissies vergeleken met conventioneel geproduceerde stalen buizen. Dit is helder vastgelegd in een zogenaamd EPD certificaat (Environmental Product Declaration) dat bij de buizen beschikbaar is.

Vervolgens werd de eerste vrachtwagen met XCarb® stalen buisprofielen feestelijk ontvangen in het magazijn van P. van Leeuwen Jr’s Buizenhandel in Zwijndrecht. De trucks van Van Leeuwen’s transportpartner LV Logistics rijden sinds een aantal maanden op de biobrandstof HVO100, waarmee de CO2 uitstoot tot vrijwel nul wordt gereduceerd. Dit vormt een andere belangrijke schakel in de reductie van de scope 3 emissies in de distributieketen van Van Leeuwen.

Steven Ruijters, Algemeen Directeur van de Nederlandse vestigingen van Van Leeuwen: “Als toonaangevende speler in de industrie neemt Van Leeuwen haar verantwoordelijkheid om duurzaamheid te bevorderen en onze klanten in staat te stellen hetzelfde te doen. Het is onze ambitie om de meest duurzame buizendistributeur in onze industrie te zijn. We werken daarom samen met sterke partners zoals ArcelorMittal om buizen met een lage CO2 footprint aan de markt aan te kunnen bieden”.

Adrian Alecu, Head of Business Development van ArcelorMittal Europa voegt toe: “Ik wil Van Leeuwen bedanken voor hun vertrouwen en hun inzet voor de distributie van XCarb® buisprofielen. Het is een plezier om samen te werken met klanten als Van Leeuwen om gezamenlijk toe te werken naar CO2 neutraliteit”.